ÖDP referandum isteğini destekliyor

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Anayasa'nın geçici 15'inci maddesinin değiştirilmesi konusunda referandum yapılması önerisini desteklediğini belirterek "Türkiye'nin demokratik bi ülke ve toplum olabilmesi, kendi geçmişiyle yüzleşmesine bağlıdır" dedi.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 11:57
Abone Ol google-news

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in söylediği, Anayasa'nın geçici 15'inci maddesinin değiştirilmesi konusunda referandum yapılması önerisini desteklediklerini bildirdi.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'nin demokratik bir ülke ve toplum olabilmesi, kendi geçmişiyle yüzleşebilmesine bağlıdır. Referandum halkın da kendisiyle yüzleşmesi anlamına gelecektir" dedi.

ÖDP Genel Başkanı Taş, açıklamasında şunları da kaydetti: "Mezarı bile bilinmeyen Veysel Güney'le, 17 yaşındayken yaşı büyültülerek idam sehpasına çıkartılan Erdal Eren'le, Kenan Evren'in 'imzalarken elim titremedi' dediği idamlarla, asmayalım da besleyelim mi' sözlerini alkışlayanlarla, işkencelerle yüzleşmeye biz varız. 12 Eylül'le yüzleşmek geçmişte CIA ve kontrgerilla marifetiyle geliştirilen 1 Mayıs 1977, Maraş ve diğer katliamlarla hesaplaşmak olduğu kadar bugünkü karanlıkla da hesaplaşmaktır. 12 Eylül'le hesaplaşmayı yarına bırakmayacağız. AKP'nin insafına da bırakmayacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler