"Darbeciler yargılanmalı"

Süleyman Çelebi, "Anayasa'nın darbecileri koruyan 15. Maddesi değiştirilerek başta Kenan Evren olmak üzere bütün darbeciler yargılanmalı, 12 Eylül hukuku ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 13:48
Abone Ol google-news

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 12 Eylül darbecilerinin yargılanması gerektiğini belirtti.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, "Gerçek bir demokrasiye ulaşmak için önümüzdeki tek seçenek 12 Eylül Darbecilerinin yargılanmasıdır" dedi.

12 Eylül darbesini, bir sosyal sınıfın diğer bir sosyal sınıf üzerindeki tahakkümü olarak değerlendirdiklerini ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:

"Üç insanın bile sokakta yanyana yürümesinin yasaklandığı bu dönemde binlerce insan işkenceden geçirildi, yüzlercesi sakat kaldı, sürek avlarında kurşuna dizildi, işkencede öldürüldü, 50 kişi idam edildi, binlerce insan yıllarca cezaevlerinde tutuldu, gazeteler dergiler toplatıldı, yasaklandı, binlerce kitap yakıldı. Sendikalar, dernekler, partiler kapatıldı, mallarına el kondu, sendikacılar, yazarlar, aydın ve sanatçılar cezaevlerine dolduruldu, haklarında idam cezaları istendi. Her mahalle karakolu bir işkencehaneye dönüştürüldü, yetmedi, stadyumlar ve okullar kitlesel toplama kampları haline getirildi ve çeşitli yaş gruplarından binlerce insana burada akıl almaz işkenceler yapıldı, 1961 Anayasası ortadan kaldırıldı. Toplumun bütün dinamik yapıları tamamen ortadan kaldırılıp, susturulduktan sonra da, bugünkü neoliberalizmin temelleri sayılan 24 Ocak Ekonomik Kararları uygulamaya konuldu.

Yaşadığımız ekonomik yıkım ve siyasi bocalamaların, halkımızın sahte kutuplaşmalarla karşı karşıya getirilmelerinin temelinde 12 Eylül hukuku, anlayışı ve uygulamaları yatmaktadır. Halkımızın mutluluğu ve aydınlık geleceği için ülkemize giydirilen bu deli gömleği yırtılıp atılmalıdır.

Anayasa'nın darbecileri koruyan 15. Maddesi değiştirilerek başta Kenan Evren olmak üzere bütün darbeciler yargılanmalı, 12 Eylül hukuku ortadan kaldırılmalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler