Kastabala'ya sanatçı desteği

Yakınına yapılacak çimento fabrikasıyla gündeme gelen Osmaniye'deki 2 bin yıllık antik kent Kastabala için aralarında yazar Yaşar Kemal, sinema yapımcısı Arif Keskiner, yönetmen Zeki Ökten, sinema oyuncuları Tarık Akan, Rutkay Aziz, Nur Sürer ve Bülent Kayabaş'ın da bulunduğu sanatçılar bir araya geldi.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 08:31
Abone Ol google-news

2 bin yıllık antik kent için biraraya gelen santçılardan, sinema yapımcısı Arif Keskiner (70), yaptığı açıklamada, Osmaniye doğumlu olduğunu ve çocukluğunun Osmaniye ile köylerinde geçtiğini, babasının nalbantlık yaptığı için köy köy dolaştıklarını ve bölgeyi iyi tanıdığını söyledi.

Çukurova'nın bir parçası olan bölgenin, tarımının yanı sıra, tarihi ve doğal özellikleriyle de dikkat çekici olduğunu ifade eden Keskiner, "Ayrıca, aralarında Türk sineması tarihi açısından önemli olan filmlerin de bulunduğu çok sayıda film bu böglede çekildi" dedi.

Keskiner, Osmaniye'ye 10 kilometre mesafedeki 2 bin yıllık Kastabala Antik Kenti başta olmak üzere, Hemite Kalesi ve Kırmıtlı Kuş Cenneti'nin bölgedeki önemli tarihi ve doğal güzellikler olduğunu vurguladı.

"Akdeniz'in Efesi" olarak da bilinen Kastabala (Hieroapolis-Kutsal Kent), kalesi, 5 bin kişilik tiyatrosu, sütunlu yolu, tapınakları, hamamları, kaya mezarlarıyla Anadolu'daki en önemli antik kentlerden biri olma özelliği taşıdığı belirtiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler