TL geri dönüyor

1 Ocak 2009 tarihinden itibaren yeniden ''Türk Lirası''na geçiliyor. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yeni paranın daha güvenli ve farklı özelliklere sahip olacağını belirtti.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 08:29
Abone Ol google-news

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ''Yeni Türk Lirası'ndan Türk Lirası'na Geçiş Tanıtım Kampanyası''yla ilgili Bankanın İdare Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren paradan ''yeni'' ibaresinin kaldırılacağını ve yeniden ''Türk Lirası''na geçileceğini bildirdi.

Yeni paranın daha güvenli ve farklı özelliklere sahip olacağını vurgulayan Yılmaz, YTL'den TL'ye dönüşüm sürecinin 1 yıl olacağını ve 2009 yılı boyunca TL ve YTL banknotlarının birlikte kullanılacağını bildirdi. Yılmaz, bu süre boyunca para değişiminin de tüm banka şubelerinden yapılabileceğini kaydetti. Durmuş Yılmaz, yeni banknotların tanıtımı için düzenlenen kampanyanın sloganının ''Türk lirası Geliyor, Paramız Yenileniyor'' olarak belirlendiğini kaydederek, tanıtımın bu sloganla tüm radyo, TV'lerde ve internette yapılacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler