"Yasayı darbeciler için çıkarttık"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askerlere sivil mahkemelerin yolunu açan yasal düzenlemeye yönelik eleştirileri nedeniyle CHP'ye sert çıktı. Erdoğan, Kocaeli'de yaptığı konuşmada, "Beraberce el kaldırıldı, sen neredeydin? Nasıl politikacısın? Gözleri var görmez, kulakları var duymaz" dedi.

Yayınlanma: 28.06.2009 - 12:18
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Kocaeli 3. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Erdoğan şunları söyledi: "Muhalefet yine Anayasa Mahkemesi önüne dayandı. Mayın yasasını iptal etmek için uğraşıyorlar. 6,5 yıldır mahkeme kapılarındalar. Mahkeme kapılarını aşındırdığınız gibi bir de Anadolu yollarını aşındırın. Van'a gidin, Muş'a gidin, Sivas'a gidin, Kayseri'ye gidin. Önceki gece Meclis'ten çıkan yasa hakkında dün akşam grup başkan vekilleri çıkmış, 'AKP'nin adetidir yine bizi kandırdı' diyor. Beraberce el kaldırıldı, sen neredeydin? Nasıl politikacısın? Gözleri var görmez, kulakları var duymaz. Hani darbeye ve darbecilere karşıydın? Hani samimiydin, bu yasa darbe ve darbecileri yargılamak için. AK Parti mafyalarla çetelerle mücadele ediyor. Bunlar o çetelerin avukatlığını yapıyor.AK Parti hem sınırlarımızıdaki hem de zihinlerdeki mayınları temizlemek için çalışıyor.

Son belge olayında demokrasiyi muhafaza ettiklerini, tutarlı olduklarını sandık, duygulandık. Sadece iki hafta tutarlılıklarını muhafaza edebildiler. Sözkonusu belge üzerinden AK Parti'yi mahkum etmeye çalıştılar. Malum belge üzerinden çatışma çıkarmak istediler. Kurumları birbirine düşman etmeye çalıştılar. Boşa uğraşıyorlar.

Arkasına ya da karşısına askeri alarak, kurumlar arası çatışmadan medet umarak siyaset tedavülden kalktı. Kurumlar demokrasiye sahip çıkıyor. Demokrasiye inançlarını aleni şekilde ifade ediyorlar.

Yarın milletimizin karşısına bir kez daha çıktığımız zaman, 'Emanet size verdik, emanete ne yaptınız. Demokrasiyi, laikliği, hukuku, yücelttiniz mi? Korudunuz mu?' diye soracaklar. 6,5 yılda 4 seçime girdik. Hepsinden de birinci parti olarak alnımızın akıyla çıktık."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler