Amasya'da otobüs devrildi: 5 ölü

Ankara'dan Samsun yönüne giden otobüs Amasya'nın Merzifon ilçesinde devrildi. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi de yaralandı.

Yayınlanma: 29.06.2009 - 06:33
Abone Ol google-news

Ankara'dan Samsun yönüne giden Ömer Aydoğan'ın kullandığı 55 NZ 343 plakalı yolcu otobüsü, Çaybaşı Köyü Ağayokuşu yöresinde devrildi.

Kazada, sürücü Ömer Aydoğan, Nimet Duran, Kezban Almalı, Cevat Kıcır ve Berran Baldağ, olay yerinde öldü. Yaralanan 45 kişi, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

 

Direksiyonun hakimiyetini kaybetmiş

Kaza sonrası tutanaklarında, ilk belirlemelere göre kazanın yolun kaygan oluşu ve sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiğinin ifade edildiği öğrenildi.

Kazada yaralanan, Merzifon Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu Tütün Yetiştiriciliği ve İşlemeciliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Başak Koç (20), kaza öncesi ve sonrasında yaşananları anlattı.

Bütünleme sınavı için Samsun'a geldiğini belirten Koç, ''Gece birden uyandım. Araba zikzak çiziyordu. Yağmurdan dolayı yol çok kaygandı. Herkes bir anda uyanarak şoföre bağırmaya başladı 'Ne yapıyorsun' diye. Şoför otobüsü kurtarmaya çalıştı ama şarampole yuvarlandık ve yan yattık'' dedi.

Devrilen araçtan fırladığını söyleyen genç kız, kendisi gibi araçtan fırlayanları gördüğünü ve çok korktuğunu, olay sırasında büyük panik yaşandığı belirtti.

''Çevremdeki kişiler bağırıyordu'' diyen Koç, ''Ayağı kalkamadım. Ağır yaralıları ambulansa bindirdiler. Ben polis aracıyla hastaneye geldim'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler