"Emekli maaşlarına 200 TL zam yapılmalı"

Türk Emekli Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm emeklilere seyyanen 200 TL zam yapılmasını istedi.

Yayınlanma: 29.06.2009 - 08:24
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu'na bağlı Türk Emekli Sen'in Genel Başkanı Osman Özdemir, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm emeklilere seyyanen 200 TL zam yapılmasını istedi.

Emeklilerin aldıkları ortalama 700 TL maaşla geçimlerini sağlayamadıklarını ifade eden Özdemir, bir çok emeklinin hastane ve ilaç katkı paylarını ödeyecek parası olmadığı için tedavi yaptıramaz, ilaç alamaz durumda olduğunu bildirdi.

"Emekli, aç, emekli sefil, emekli yeterince sağlık hizmeti göremiyor. Kısaca emekli üvey evlat" diyen Özdemir, emekli maaşlarına 200 TL seyyanen zam yapılmasının yanı sıra, bir defaya mahsus olmak üzere tüm emeklilere 300 TL'lik harcama çeki verilmesi gerektiğini de kaydetti.

Bu arada, Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun da, emeklilerin daha fazla dayanacak güçlerinin kalmadığını vurguladı, Hükümetin emeklileri ekonomik olarak rahatlatacak önlemleri bir an önce yaşama geçirmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler