Meclis yarın tatile giriyor

TBMM Genel Kurulu, bu yasama yılının son toplantısını yapmak üzere yarın saat 15.00'te açılacak. Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimi takviminin okunmasının ardından da TBMM, 4 Ağustos 2009 tarihinde toplanmak üzere tatile girecek.

Yayınlanma: 29.06.2009 - 08:37
Abone Ol google-news

Meclis, 23. Dönem 3. Yasama Yılının son toplantısını yarın yapacak. TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanını seçmek üzere 4 Ağustos Salı günü tekrar toplanacak.

23. Dönem 4. Yasama Yılına başlamadan önce TBMM Başkanı ile Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi yapılacak. TBMM Başkanının 2 yıllık görev süresinin 9 Ağustosta dolacak olması nedeniyle Meclis, tatilini yarıda keserek 4 Ağustosta toplanacak.

TBMM Başkanlığı için başvurular, 30 Temmuz Perşembe gününden 3 Ağustos Pazartesi saat 24.00'e kadar Başkanlık Divanına yapılacak.

Meclis Başkanı seçiminin birinci ve ikinci turları 4 Ağustos Salı günü, ilk iki turda seçilmemesi halinde üçüncü ve dördüncü turlar ise 5 Ağustos Çarşamba günkü birleşimde gerçekleştirilecek.

Genel Kurulun 4-5 Ağustos'taki birleşiminde, TBMM Başkanı seçiminin tamamlanmasının ardından Başkanlık Divanının diğer üyelerinin seçimi de yapılacak. Genel Kurul, bu seçimin bitimine kadar çalışacak.

TBMM Başkanı seçimi gizli oyla yapılacak. Başkan seçilebilmek için ilk iki turda üye tam sayısının üçte 2'sinin oyu (367), üçüncü turda salt çoğunluk (276) aranacak. Üçüncü turda salt çoğunluk sağlanamazsa, bu turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü turda yarışacak. Dördüncü turda en fazla oy alan aday, başkan seçilmiş olacak.

TBMM ihtisas komisyon üyelerinin 2 yıllık görev süresi de Ağustosta tamamlanacak. Komisyonlara üye seçimi, Meclisin çalışmaya başlayacağı 1 Ekim'den sonra yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler