'Çarpık anlayış değişmeli'

Türk Dayanışma Konseyi Dönem Sözcüsü Kazım Ütük, ''Türkiye Kamu-Sen'in, milletten alırken AB şartlarını, memura verirken Afrika şartlarını dayatan çarpık anlayışın değişmesini istediğini'' söyledi. Ütük, bu mücadelede siyasi ve hukuki barışın zedelenmeden sürdürülmesinin de önemli olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 09:51
Abone Ol google-news

Türk Dayanışma Konseyi Dönem Sözcüsü Kazım Ütük ve beraberindeki konsey üyeleri, Türkiye Kamu-Sen tarafından Abdi İpekçi Parkı'nda kurulan toplu görüşme çadırını ziyaret etti.
Ütük, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ''Her geçen gün ağırlaşan iç ve dış şartların baskısı altında ülkenin tüm insanlarının ayakta kalma mücadelesi verdiğini'' ileri sürdü.
Bu mücadelenin, siyasi, hukuki ve sosyal meşrutiyet zemininde, toplumsal birliktelik ve barışı zedelemeden sürdürülmesinin herkesin en önemli güvencesi ve kazancı olduğunu ifade eden Ütük, şöyle devam etti:
''Türkiye Kamu-Sen'in, milletten alırken AB şartlarını, memura verirken Afrika şartlarını dayatan çarpık anlayışın değişmesini istediğini. Bilindiği gibi devletin, tarihten ve milletin kök değerlerinden beslenen görünmez bir ruhu vardır. Bu ruh, kamu çalışanlarıyla yani memurlarla ete kemiğe bürünerek vücut bulur. Devlet işte bu vücutla etkinlik kazanır, iş yapar ve millete hizmet verir. O halde devleti yönetmek durumundaki akıllı bir hükümet bu vücudu zayıflatmaz aksine hem korur hem de güçlendirir. Onun hem onurunu korur, hem de karnını doyurur, namerde muhtaç etmez. Ne yazık ki 6 yıldır bu ülkeyi yöneten hükümetin devletin hem ruhuyla hem de bedeniyle arasının serin olduğu görülmüştür.Türkiye Kamu-Sen, milletten alırken AB şartlarını, memura verirken Afrika şartlarını dayatan çarpık anlayışın değişmesini istiyor. Türk memuru insanca yaşasın istiyor. Ücretlerde adalet istiyor. Adalet ve kalkınma sadece yandaş partililer ve cemaatler için değil, bütün Türk Milleti için olsun istiyor.''
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da Ütük'e dile getirdiği duygu ve düşüncelerden ötürü teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler