"Herşey hükümete bağlı"

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulundu. Kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde herşeyin hükümete kitlendiğini söyleyen Kumlu, "Temenni ediyoruz ve inanıyoruz ki, Sayın Başbakan'la çarşamba günü bu sözleşmeleri masa başında bitiririz" dedi.

Yayınlanma: 29.06.2009 - 18:12
Abone Ol google-news

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Kamu Koordinasyon Kurulu ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı arasında Merkez Bina yapılan kamuda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmelerine ilişkin toplantı çıkışında açıklamada bulundu. Toplu sözleşme görüşmeleri için Devlet Bakanı Yazıcı ile görüştüklerini belirten Kumlu, görüşmeden bir sonuç çıkmadığını açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çarşamba günü bir araya geleceklerini belirten Kumlu, Türk-İş'e bağlı sendikaların bazılarının grev kararı aldığını anımsatarak, grev yasağı bulunanların ise Yüksek Hakem Kurulu aşamasına geldiğini ifade bildirdi.

 

Kumlu,"Müzakereler şu anda bitmiş durumda. Her şey Hükümet tarafından verilecek ücret zamlarına kilitlendi. Onun için üyelerimiz bizden dört gözle mesaj bekliyorlar. Sendika üyelerimiz, çarşamba günü Sayın Başbakanla yapacağımız görüşmeyle ilgili açıklayacağımız mesajları dikkatle izlemeliler. Toplu iş sözleşmesinin masada bitirilmesinden yanayız. Temenni ediyoruz ve inanıyoruz ki, Sayın Başbakan'la çarşamba günü bu sözleşmeleri masa başında bitiririz diye düşünüyorum" diye konuştu.

 

Kumlu, bir gazetecinin Hükümet'in teklifi ile Kamu Kesimi Koordinasyon Kurulunun talepleri arasındaki fark bulunduğunu anımsatması üzerine, "Biz, 1 Ocak 2009 tarihinde almış olduğumuz ücretlerin 31 Aralık 2009 tarihinde daha iyisini versinler, yüzde 3+3'e imza atalım dedik. Bunun anlamı şu; 1 Ocak'ta aldığımız ücrette 31 Aralık'ta yüzde 6 vergiden kaybımız var. Yüzde 3+3'ten yüzde 6 zam oranı, yılın sonunda hiç zam almamış gibi gözükecek. Sigorta primleri daha önce özellikle ikramiyelerden kesilmiyordu. Şu anda 1.7-2 civarında sigorta primi kesiliyor. Böyle olunca yüzde 6 vergiden, yüzde 2 sigorta priminden toplam yüzde 8, yıl içinde kaybımız var. Böyle olunca zaten taleplerimizi revize etmiş durumdayız" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler