Sofuoğlu'nun zor senesi

2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, motosiklet sporcusu ağabeyinin ölümüyle sıkıntılı bir yıl geçirdi. Sofuoğlu:" Bu sezon benim için çok kötü geçti, 2008'de hedeflediğim hiçbir şeyi yapamadım" dedi. Sofoğlu bu yıl 2 yarışa hiç çıkamamış ve 6 yarışta hiç puan alamamıştı.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 10:06
Abone Ol google-news

2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu (23), ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nun vefatı nedeniyle çok kötü bir dönem geçirdiğini belirterek, 2008'de hedeflediği hiçbir şeyi yapamadığını söyledi.
Türkiye'nin uluslararası alanda en büyük başarılarına imza atmış motosiklet sporcusu Kenan Sofuoğlu, talihsiz bir sezon geçiriyor.
Kendisi gibi motosiklet sporcusu ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nu geçen mayıs ayında Kocaeli'de pistte motosikletiyle geçirdiği kaza sonrasında kaybeden şampiyon sporcu, yaşadığı travmayı üzerinden atamadı. Geçen yıl Dünya Super Sport şampiyonu olan ve bir üst kategoride, Super Bike'da yarışmaya başlayan sporcu, ağabeyinin acısını unutamayınca, adeta yıkıldı. Sezonu ilk 10'da kapatmayı planlayan Sofuoğlu, ikisine hiç katılmadığı yarışlarda, bitime 4 yarış kala 16. sırada yer alıyor.


Tek amacının 4 yarışa katılıp sezonu bitirmek olduğunu belirten Sofuoğlu, şunları söyledi:
''Zaten yaşadığım olaydan dolayı 2 tane yarışa hiç çıkmadım. Bundan dolayı çok büyük puan kaybettim. Onun dışında motorumun bozulduğu yarışlar oldu. 2 yarışta motorum bozuldu. Orada da puan kaybettim. Yani dediğim gibi, bu sezon çok kötü geçti benim için. Sadece sezonu kapatmayı düşünüyorum. 6 tane yarışta hiç puan alamadım. Böyle bir durumda hiç şansınız yok demektir. Bizim koyduğumuz hedef ilk 10'unun içinde sezonu tamamlamaktı, Ama tabi 6 yarışta hiç puan almadığım için bu şansı da kaybettim. Şu anda 16. sıradayım. Yani sezonu en iyi bitirebildiğim şekilde bitireceğim. Bu sezonu bitirip, önümüzdeki sezona hazırlanmak istiyorum.''


2009 için çeşitli teklifler aldığını ifade eden Sofuoğlu, ''Super Bike'te kalabilirim. Onun dışında şampiyon olduğum noktaya geri dönme imkanım var. En son nokta Motogp Super Bike bunun bir basamağıydı. Şimdi 2011'de yeni bir klas çıkıyor. Benim şampiyon olduğum noktayı Motogp'ye çeviriyorlar. Bu sebepten dolayı Honda bana (Super Sport'ta gel, 2011'de beraber Motogp'iye çıkalım) dediler. Bunun kararını daha sonra vereceğim. Şu anki sponsorlarımla 2009 için de anlaştım. Bu yıl sponsor olanlar önümüzdeki yıl da sponsor olacaklar'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler