Mucize gibi kurtuluş

Yemen'in devlet havayolu şirketi Yemenia'ya ait Airbus 310 tipi yolcu uçağı, Hint Okyanusu'ndaki Komor adalarında düştü. Düşen uçakta, 142 yolcu ve 11 kişilik mürettebat bulunuyor. Uçağın enkazına ulaşan arama ekipleri yeni yürüyen bir çocuğun kurtarıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 30.06.2009 - 06:02
Abone Ol google-news

Yemen'in devlet havayolu şirketi Yemenia'ya ait  Airbus 310 tipi yolcu uçağı, Hint Okyanusu'ndaki Komor adalarında düştü. Komor Adaları'ndaki Afrika ve Madagaskar Havacılık Güvenliği ve Seyrüsefer Kurumu (ASECNA) yetkilisi İbrahim Kasım, arama uçaklarının, Komor Adaları açıklarında enkazın yerini belirlediğini kaydetti.

Uçağın enkazının bulunmasının ardından, arama ekipleri 153 kişiden bazılarının cesedine ulaştı.

 

Bir kişi kurtarıldı

Hint Okyanusu'ndaki Komor Adaları açıklarında düşen Yemen hava yolu şirketi Yemenia'ya ait Airbus 310 tipi yolcu uçağının enkazından yeni yürüyen bir çocuğun kurtarıldığı bildirildi.

Mısırlı kurtarma biriminin bağlı olduğu Göçmen Dairesinin yetkilisi Raşide Abdullah, kurtarılan küçük çocuğun daha önce kurtarıldığı bildirilen kişiyle aynı olup olmadığının henüz bilinmediğini belirtti.

Yemenia şirketinden Muhammed El Sumairi, denizden çıkarılan kişinin milliyetinin henüz bilinmediğini söylemişti.

Bu arada Fransa, kaza bölgesine 2 gemi ve bir uçak göndereceğini açıkladı. Fransa havacılık dairesinden bir yetkili de uçakta 66 Fransızın bulunduğunu ifade etti.

 

Manevra sırasında düşmüş

Yemen Hava Yollarına ait Airbus A310-300 tipi yolcu uçağının Moroni Havaalanı'na yaklaşırken manevra yaptığı sırada denize düştüğü bildirildi. Fransa Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dominique Bussereau, ''Öyle görülüyor ki, uçak yaklaşma manevrası yaptığı sırada düşmüş'' dedi.

Uçağın uluslararası normlar kıstas alındığında Komor Adaları'nın başkenti Moroni'deki havaalanının ''orta derecede'' teçhizata sahip olduğunu belirten Bussereau, ''Hava koşulları da pek parlak değildi'' ifadesini kullandı.
 

Uçakta bir çok "arıza" tespit edilmişti

Fransa Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dominique Bussereau, bu sabah Komor adaları açıklarında düşen Yemen uçağında daha önce "çok sayıda arıza gözlemlenmiş olduğunu" bildirdi.

İ-Tele TV kanalında konuşan müsteşar, Yemen havayolları şirketi Yemenia'yı daha önceden "yakın takibe almış olduklarını" söyledi.

Müsteşar, "Bu, Fransız makamlarınca yakından izlenen bir şirketti. Uçakta da çok sayıda arıza ve kusur tespit edilmişti" diye konuştu.

 

AB araştırma başlatıyor

AB'nin, bir uçağı Hint Okyanusu'ndaki Komor Adaları açıklarında düşen Yemen Havayollarının güvenliğiyle ilgili araştırma yapacağı bildirildi. AB Ulaştırma Komiseri Antonio Tajani, Yemen Havayollarının AB'nin güvenlik kara listesine alınıp alınmayacağıyla ilgili olarak güvenlik uzmanlarının araştırma yapacağını söyledi.

Tajani, Yemen Havayollarının şimdiye kadar AB'nin güvenlikle ilgili standartlarını karşıladığını ve birliğin kara listesinde olmadığını belirterek, yine de uzmanların Avrupa'daki faaliyetlerinde güvenlik seviyesini doğrulamak ve ne olduğunu görmek için Yemen Havayolları ile bağlantı kuracağını ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler