Daum, imzayı attı

Fenerbahçe, teknik direktör Christoph Daum ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Yayınlanma: 30.06.2009 - 06:13
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'ye ikinci kez teknik direktör olan Daum, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 tribünü salonunda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da katıldığı törende, kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Başkan Yıldırım, törenin ardından yaptığı açıklamada, Daum ile yeni bir döneme başladıklarını ifade ederek, ''Daha önceki dönemin ardından yine Fenerbahçe'de çalışmasını arzu ettik. Yarım kalan işi tamamlamak için bir araya geldik. Kongrede söz verdik. Fenerbahçe şampiyon olacaktır diye. Bunun için çalışmalara başladık. Bu çalışmanın bir parçası da Daum olacaktır. Ona güvendiğimiz için yönetim olarak karar verdik, teklif yaptık ve kabul etti. Kabul ederken de onur duyacağını söyledi ve anlaştık'' şeklinde konuştu.

 

Konuşmasına Türkçe başladı

Konuşmasına Türkçe başlayarak jest yapan Daum, kısa bir girişten sonra yardımcısı Ayhan Tumani'nin tercümanlığında açıklamalarını Almanca sürdürdü.

Türkçe olarak, ''Fenerbahçe ile birlikte olmaktan çok mutluyum. İnşallah şampiyon olacağız. Çok mutluyum. Aziz Yıldırım efsane başkan'' şeklinde ifadeler kullanan Daum, daha sonra Almanca'ya dönerek, şunları kaydetti:
''Başta başkan olmak üzere bütün yöneticilere beni evime geri getirdikleri için teşekkür ediyorum. Geçmişte elde ettiğimiz başarılar güzeldir ama onlar geçmiştir, bizim için en önemlisi, ileride yapacağımız işler olacaktır. Çok mutluyuz, gurur verici olan, bu başkan ve yönetimle kulüple bu takımla beraber çalışmaktır. Bilmiyorum benim hakkım var mı? Yarım Türküm, tam Türk değilim ama benim için bir defa Fenerbahçe diyen, ömür boyu Fenerbahçe demeli.''

Törenin ardından yönetim kurulu üyesi Ali Koç, Daum'a Fenercell hattı hediye ederken, başkan Yıldırım, Alman teknik adama taraftar kart verdi.

Törende yönetim kurulu üyeleri Murat Özaydınlı, Vedat Olcay ile Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, futbol takımı sportif direktörü Aykut Kocaman ve futbol takımının eski idari menajeri Volkan Ballı da hazır bulundu.

Daum törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Süper Lig'de 4. kez

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Christoph Daum'un, Birinci Lig'deki 4. dönemi başlıyor.

Daha önce 1993-1996 ve 2000-2002 tarihlerinde Beşiktaş'ta, 2003-2006 tarihlerinde de Fenerbahçe'de olmak üzere 3 dönem Türkiye'de görev yapan Alman çalıştırıcı, ikinci kez Fenerbahçe'ye teknik direktör oldu.

Sarı-lacivertli takımın başında geçirdiği 3 sezonun ardından 2005-2006 sezonunun sonunda takımda tutulmayan Alman teknik adam, 3 sezon sonra yeniden Fenerbahçe'ye geri döndü.

 

Ligde 4 şampiyonluk

Christoph Daum, Türkiye Ligi'nde daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin başında elde ettiği şampiyonluklarla, önemli bir tecrübeye sahip.

Birinci Lig'de 1994-1995 sezonunda Beşiktaş ile ilk şampiyonluğunu yaşayan Alman teknik direktör, 2003-2004, 2004-2005 sezonlarında üst üste iki kez Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıdı.

Ligde Beşiktaş'ın başında iki dönemde toplam 126, Fenerbahçe'nin başında da bir dönemde 102 lig maçına çıkan Alman teknik adam toplam 228 lig mücadelesinde görev yaptı.

 

Fenerbahçe'de 2 şampiyonluk


Fenerbahçe için oldukça kötü geçen 2002-2003 sezonundan sonra 2003-2004 sezonunda takımın başına getirilen Daum, ilk sezonunda sarı-lacivertli ekibe şampiyonluğu getirdi.

Fenerbahçe'deki ikinci sezonunda 2004-2005'de de sarı-lacivertli ekibe aynı sevinci yaşatan Alman teknik adamın, 2005-2006 sezonunun son haftasında yitirilen şampiyonluğun ardından görevi son buldu.

 

Türkiye Kupası'nda 3 sezonda 2 final

Daumlu Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 3 sezonda 2 kez final oynamasına rağmen yıllardır süren hasrete son veremedi.

2003-2004 sezonunda kupada yarı finalde Gençlerbirliği'ne elenen sarı-lacivertliler, 2004-2005 sezonunda finalde Galatasaray'a yenilerek çok yaklaştığı kupayı alamadı.

2005-2006 sezonunda Türkiye Kupası'nda yine final oynayan Fenerbahçe bu kez kupayı Beşiktaş'a kaptırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler