"Memura yapılan zammı trajikomik buluyoruz"

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, memur ve sözleşmeli maaşlarına 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yapılan yüzde 4.5 oranındaki zammı yeterli bulmadıklarını belirtti.

Yayınlanma: 30.06.2009 - 06:41
Abone Ol google-news

Memur ve sözleşmeli maaşlarına 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yapılan yüzde 4.5 oranındaki zammı yeterli bulmadıklarını belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Bu zam aile ve çocuk yardımındaki artışla birlikte memur maaşlarına 50 - 60 TL civarında artış sağladı. Bugüne kadar Hükümet tarafından ekonomik alanda çizilen pembe tabloların sanal olduğu, memura verilen sadaka gibi zam ile ortaya çıkmış oldu" dedi.

Avcı, "Kamu çalışanları artık Hükümetten umudunu kesti. Memurların, hükümetin enflasyon rakamlarının hesaplanması yöntemine yönelik endişeleri artıyor. Hükümet, enflasyon sepetindeki yansımaları mal gruplarına göre belirlediğinden, vatandaşın piyasada yaşadığı enflasyon sürekli olarak düşük hesaplanıyor. Bu nedenle memurlar, emekliler, dar ve sabit gelirliler reel enflasyon baskısı altında eziliyor" diye konuştu.

BES Genel Başkanı Avcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Giderek eriyen alım gücü ve gerçekçi olmayan maaş artışları nedeniyle sağlıklı beslenemeyen ve gelirlerinin büyük bölümünü sağlık, ısınma, beslenme ve kira gibi zorunlu ve vazgeçilmez giderlerine harcayan kamu çalışanları, Temmuz ayı itibariyle gelir vergisi payının artması nedeniyle kaşıkla verilen zamlarını, kepçeyle vergi adı altında geri ödeyecekler.

2009 yılı boyunca elektriğe, şebeke suyuna, temel gıda maddelerine ve doğal gaza yapılan fahiş oranlardaki zamlar yüzünden kamu çalışanlarının, yüzde 40'dan fazla gelir kaybına uğradılar. Bu nedenle yapılan yüzde 4.5'lik zammı trajikomik buluyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler