"Halkın son alın teri ithalatçılara aktarıldı"

Denizli Milletvekili ve DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, devletin ve halkın krizdeki son alın teri damlalarının, ''Tuzu kuru ithalatçılara'' aktarıldığını söyledi.

Yayınlanma: 30.06.2009 - 08:56
Abone Ol google-news

Denizli Milletvekili ve DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Hükümet'in ekonomi politikasını eleştirdi.

Türkiye'nin faiz giderlerinin, geçen yıla göre 3 kat arttığını belirten Erçelebi, ülkeyi faizcilerin sömürdüğünü kaydetti.

Hükümet'in uygulamaya koyduğu motorlu taşıtlardaki vergi indiriminin devletin gelirlerini azalttığını ifade eden Erçelebi, devletin burada fedakarlık yaptığını, ancak karı, yabancı araba üreticileri ve araba satıcılarının aldığını söyledi. Erçelebi, devletin ve halkın krizdeki son alın teri damlalarının yurt dışına ve tuzu kuru olan ithalatçılara aktarıldığını dile getirdi.

Bütçedeki deliğin her geçen gün büyüdüğünü ancak yamanın küçüldüğünü anlatan Erçelebi, ''Çünkü Türkiye üretimden düşmüştür. Alındığı söylenen sanal teşvik önlemleri hiç bir işe yaramamaktadır. Türkiye ekonomisi yüzde 13,8 oranında küçülerek, tarihe geçmiştir. Türkiye, ekonomik olarak alev alev yanmaktadır'' diye konuştu.

Hükümet'in, memur ve sözleşmeliler için Temmuz ayında yapacağı zammı da eleştiren Erçelebi, asgari ücrete yapılan zammın, günde bir ekmek parasına denk geldiğini ifade etti.

Erçelebi, DSP olarak bütün çalışanlara, emeklilere, gazilere ve şehit ailelerine seyyanen 250 lira zam yapılmasını teklif ettiklerini, ancak Hükümet'in bunu duymazlıktan geldiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler