Zeki Müren'i anma konseri iptal

Bursa'da düzenlenecek olan ''Zeki Müren'i Anma Konseri'' önce ramazan dolayısıyla şimdide Zafer Bayramı endeniyle iptal edildi. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, ''Bu konser, Zafer Bayramı kutlamalarını engelleyen bir şey değil. Cumhuriyet hepimizin, biz de kutlamalara katılacağız, kutlamaların ardından da konsere katılarak, Zeki Müren'i anacağız''dedi.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 11:15
Abone Ol google-news

Bursa'da, 30 Ağustos Cumartesi akşamı düzenlenecek ''Zeki Müren'i Anma Konseri'', aynı günün Zafer Bayramı olması nedeniyle tartışmalara yol açtı.
CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, büyük Türk ulusunun ezilen dünya halklarına örnek olan tarihi zaferinin bu sene 86'ıncı yıl dönümünün kutlanacağını belirtti.
Bu zaferin kendisini ve sonuçlarını yok etmeye çalışanların, her zaman değişik yollara başvurduğunu, bu saldırıların bazen doğrudan bazen de dolaylı olduğunu dile getiren Akdoğan, şunları kaydetti: ''Bu yıl dönümünde, Bursamızın her tarafı dev afişlerle donatıldı. Kentimizin yetiştirdiği bir değer olan Zeki Müren'in ölüm yıl dönümü tarihi çarpıtılarak, Büyük Zafer'i anma törenleri gölgelenmeye çalışıldı. Ölüm tarihi 24 Eylül olan Zeki Müren'i anma etkinlikleri, 30 Ağustosa kaydırılarak, bu önemli gün gözlerden kaçırılmaktadır. Anma konserini düzenleyen Osmangazi Belediyesi, aynı etkinliği Büyük Zafer'in yıl dönümü anısına dönüştürmeli, Zeki Müren için gerçek tarihinde ayrı bir anma düzenleyerek tüm ulusumuzdan özür dilemelidir''

"Ya yapacaktık ya tamamıyla iptal edecektik"

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise Zeki Müren'i her yıl Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenledikleri konserle andıklarını belirterek, konser tarihinin ise Müren'in ölüm tarihi olan 24 Eylülde havaların soğuması nedeniyle eylül ayının ilk 10 günü içinde belirlendiğini söyledi.
Bu yılki anma gecesinin tarihini, kendisinin de 8 gün önce öğrendiğini ifade eden Altepe, şunları söyledi:''Her yıl anma gecesini düzenlediğimiz tarihler, ramazan ayına denk geliyor. Bu nedenle Zeki Müren'i anma gecesi adıyla düzenlediğimiz Türk sanat müziği konseri, ramazan öncesi için ayarlanmış. Konserin 30 Ağustosa denk geldiğini öğrenince, konseri bir gün önce veya sonra yapılıp yapılamayacağını sordum, fakat bu tarihlerde başka etkinlikler olduğu için bunun yapılamayacağı yanıtını aldım. Ayrıca, geceye çıkacak sanatçılarla da anlaşılmıştı. Anma gecesini ya yapacaktık ya tamamıyla iptal edecektik, biz yapmayı tercih ettik''
Altepe, anma gecesinin düzenleneceği tarihin 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelmesi üzerine yapılan eleştirilere anlam veremediğini belirterek, şöyle dedi:
''Sonuçta bu konser, Zafer Bayramı kutlamalarını engelleyen bir şey değil. Zeki Müren'i anma konserinin bu şekilde kullanılacağı, algılanacağı, aklımızın ucuna bile gelmezdi. Cumhuriyet hepimizin, biz de kutlamalara katılacağız, kutlamaların ardından da konsere katılarak, Zeki Müren'i anacağız''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler