Emekliler SGK'yi protesto ediyor

DİSK'e bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, "Emekliler Günü'nde emeklilerin sorunlarını tartışmayan Sosyal Güvenlik Kurumu'nu ve diğer emekli kuruluşlarını protesto ediyoruz" dedi.

Yayınlanma: 30.06.2009 - 09:09
Abone Ol google-news

Yaklaşık 8 milyon işçi ve mumur emeklisi Emekliler gününü kendilerine verilen yüzde 5'i bulmayan düşük ücret artışıyla buruk kutlarken, bazı emekli kuruluşu temsilcileri iktidarı emekli sorunlarına yabancı olmak ve çözüm üretmemekle eleştirdiler.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen,"Emekliler günü'nde emeklilerin sorunlarını tartışmayan Sosyal Güvenlik Kurumunu, bu kurumun düzenlediği göstermelik toplantılarda birbirlerini övmek ve boy göstermekten başka bir şey yapmayan diğer emekli kuruluş temsilcilerini protesto ediyoruz" dedi.


"Davet edilmemekten pek de rahatsız değiliz"

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, emekliler günü'nde Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programına davet edilmediklerini ifade ederek, "Açıkçası bundan pek de rahatsız değiliz. Çünkü biz bu tür toplantılarda nutuk atılarak çözüm üretileceğine inanmıyoruz." diye konuştu.

Beysülen, SGK'nin kutlama toplantısına çağrılmamalarını, SGK'nin muhalif örgütlere karşı takındığı bir tutum olarak değerlendirerek, şöyle konuştu:
"SGK'nin yalnızca, kendilerine destek derneklerin başkanlarını toplayarak, emeklilerin sorunlarının konuşulup, çözümler üretmeden kapalı kapılar ardında yaptığı toplantı, SGK'nin kendisine muhalif gördüğü örgütlere karşı tutumunu göstermektedir. SGK'nin bu toplantısından haberimiz olsaydı, kurumun önünde protesto eylemi yapardık. Bu toplantılar, SGK ve O'na destek veren derneklerin birbirlerini övme yarışından başka bir amaç taşımamaktadır."


"Özel sağlık kuruluşları işçi emeklerine baksın"

Veli Beysülen açıklamasında ayrıca, özel sağlık kurumlarının tedbir alınmadan emeklilere kapatılmasını da yanlış bulduğunu belirterek, "Kamu Sağlık Sistemi değiştirilmeden, böyle bir uygulamaya geçilmesi emeklileri hastane kapılarına göndermek yanlıştır. Emekli, ufacık bir rahatsızlanmada, mahallesindeki polikliniğe gidemez oldu, bu konuda tedbirler alınmalıydı" diye konuştu.

Beysülen açıklamasında, yarın Ankara'daki Emekli-Sen Genel Merkezi'nde saat 11.00'da emekliler haftası ve emeklilerin sorunlarının konuşulacağı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini de kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler