ABD'nin Ankara Büyükelçisi İzmir'de

ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, İZTO binasında ABD'nin İzmir sanal temsilciliğinin açılışını yaptı. İzmir sitesinde, ABD Konsolosluk Temsilciliği, ABD Ticaret Müsteşarlığı İzmir Ofisi dahil Amerikan devlet hizmetleri, Amerikan vatandaşlarına yönelik hizmetler hakkında bilgi verilecek.

Yayınlanma: 30.06.2009 - 10:28
Abone Ol google-news

ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, İzmir'deki temaslarının ilk bölümünde Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile makamlarında görüşen Büyükelçi Jeffrey, daha sonra İZTO binasında düzenlenen toplantıda, ABD'nin İzmir sanal temsilciliğinin açılışını yaptı.

ABD'nin konsolosluğu ya da diplomatik görevlisinin bulunmadığı şehirlerde hizmete soktuğu sanal konsolosluğa İzmir'den ''http://izmir.usvpp.gov'' adresinden ulaşılabilecek. İzmir sitesinde, ABD Konsolosluk Temsilciliği, ABD Ticaret Müsteşarlığı İzmir Ofisi dahil Amerikan devlet hizmetleri, Amerikan vatandaşlarına yönelik hizmetler hakkında bilgi verilecek. Ayrıca, Amerikan Bilgi Bürosu gibi Amerikan Büyükelçiliğinin İzmir'de sponsorluğunu üstlendiği etkinlikler, İzmir belediyesi, turistik bilgiler, İzmir bölgesindeki illere ait kardeş il bağlantıları hakkında bilgi yer alacak.

 

PKK'ye karşı ortak çalışmalar

Büyükelçi Jeffrey, sanal temsilciliğin açılışının ardından gazetecilerin sorularını Türkçe yanıtladı.
Büyükelçi Jeffrey, Türkiye'de temaslarda bulunan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General David Petrius'un ziyaretinin, ABD askerlerinin Irak'tan Türkiye üzerinden çekilmelerine yönelik görüşmeler içerip içermediğinin sorulması üzerine, henüz çekilmeye yönelik net bir plan olmadığını, bir prensip olduğunu kaydetti. General Petrius'un ziyaretinin askerlerin çekilmesine yönelik görüşme içermediğini ifade eden Büyükelçi Jeffrey, ''Bu konuda herhangi bir görüş alış verişi yok'' dedi.

Türkiye ile ABD'nin terör örgütü PKK'ya karşı ortak çalışmalar yürüttüğünü, General Petrius'un Ortadoğu'da çalışmalar yaptığını, Türkiye'nin de bu bölgeyle yakından ilgilendiğini, ayrıca iki ülkenin Afganistan'da da ortak çalıştıklarını söyleyen Jeffrey, General Petrius'un ziyaretinde bu konuların ele alınacağını kaydetti. Büyükelçi Jeffrey, bir gazetecinin ''Ergenekon soruşturmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise ''Bu hukuki bir süreç, Türkiye'nin iç konusu, iç siyasetle bağlantılı konularda bir şey söyleyemem, ABD bu konuda herhangi bir rol oynamıyor'' şeklinde yanıt verdi.

Büyükelçi Jeffrey, öğleden sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da ziyaret edecek ve bu akşam Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ'de (ESBAŞ) verilecek ABD'nin bağımsızlığının 233. yıl dönümü resepsiyonuna ev sahipliği yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler