Çevrecilere gözaltı

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle Sinop'ta nükleer santral yapılmasını protesto eden göstericilerin gözaltına alınmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çevrecilere yönelik açıklamasının etkisi olup olmadığını sordu.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 11:32
Abone Ol google-news

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Sinop'ta nükleer santral yapılmasını protesto eden aralarında yabancı katılımcıların da olduğu göstericilerin gözaltına alınmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çevrecilere yönelik açıklamasının etkisi olup olmadığını sordu.
Özyürek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, yabancı konukların da aralarında bulunduğu katılımcılarla gerçekleştirilen Ekotopya toplantısının izninin hangi gerekçelerle, Sinop Valiliği tarafından toplantının bitiminden bir gün önce iptal edildiğinin açıklanmasını istedi.
Özyürek, ''Altı gün herhangi bir şekilde kamu güvenliğini tehdit edici eylemde bulunmayan bu grup hangi istihbarat üzerine kuşatma altına alınmıştır? Başbakan'ın aynı günlere rastlayan çevrecilere dönük açıklaması Valiliğin aldığı bu kararda da etkili olmuş mudur?'' diye sordu.
CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı atamalarını TBMM gündemine taşıdı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne bağlı açık ilköğretim, açık lise ve açık meslek liselerine müdür ve müdür yardımcısı atamaların hiçbir duyuru ve başvuru yapılmadan gerçekleştirildiği iddiaların doğru olup olmadığını açıklamasını isteyen Sevigen, ''Doğruysa bu usulsüz ve hukuksuz atamalar hangi gerekçeyle yapılmıştır? Atamalar yapılırken yetenek ve liyakat ilkelerine dikkat edildi mi? Bu kriterler, yasaların öngördüğü kriterler midir, yoksa partizanlığın, kadrolaşmanın öngördüğü Hüseyin Çelik kriterleri midir? Atamalarda kayırma yapıldı mı?'' diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler