KESK kadınları savundu

KESK'li kadınlar 'kamu emekçisi' kadınların çalışma yaşamında karşı karşıya geldikleri ayrımcılığı ve talepleri dile getirmek amacıyla Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, kadınların yaşamın tüm alanlarında emeklerinin görünür kılınmasını, sosyal haklarının değil ayrımcılığın yok edilmesini talep ettiklerini söyledi.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 11:48
Abone Ol google-news

KESK’li kadınlar adına konuşan KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, kadınların kazanılmış sosyal haklarının “İstihdam Paketi” ile saldırı altında olduğunu savunarak, “Bu durumda kadınlar güvencesiz, düşük ücretli çalışma koşulları ile annelik arasında tercih yapmaya zorlanacaklar ve kadınlar çocuklarına bakmak için istihdam dışı kalacaklar” dedi.

Grup adına açıklama yapan Morsümbül, bir ülkenin gelişmişlik ve demokratikleşme düzeyinin o ülkede yaşayan kadınların üretime, yönetime ve sosyal yaşama katılımlarıyla mümkün olduğunu söyledi.

Kadınların istihdam edilmeleri önündeki en büyük engellerden birinin ev işleri ve çocuk bakımı olduğunu ifade eden Morsümbül, AKP hükümetinin kadınları üç çocuk doğurmaya çağırmasına ve işyerlerindeki kreşlerin kapatılmasına itiraz ettiklerini söyledi.

Morsümbül, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun TOBB Kadın Girişimciler kongresinde “kadınların yer almamasını” eleştirdiğini, diğer yandan Kamu Emekçisi kadınların sorunlarını iletmek için randevu taleplerini geri çevirdiğini söyledi. Morsümbül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anlaşılıyor ki devlet sadece 2 milyon kamu emekçisi ile toplu sözleşme yapmaktan çekinmiyor, bu ülkenin gelişmesinde en büyük pay sahibi olan biz kamu emekçilerinin taleplerini dinlemekten çekiniyor. Kadınları üç çocuk doğurmaya çağırırken başlarının tacı, kreşlerin açılmasına, ebeveyn iznine gelince ise fazla uçuk ve cüretkar oluyoruz. Biz KESK’li kadınlar olarak ne başlarının tacı, ne de bu zihniyete boyun eğen olmak istiyoruz. Biz KESK’li kadınlar yaşamın tüm alanlarında emeğimizin görünür kılınmasını, sosyal haklarımızın değil ayrımcılığın yok edilmesini talep ediyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon