Cesedini mesleğine adadı

Yazar, akademisyen ve çevirmen Doç. Dr. Kriton Dinçmen, tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Dinçmen'in cesedi, vasiyeti üzerine tıp öğrencilerinin öğreniminde kullanılmak üzere İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesine teslim edilecek.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 12:10
Abone Ol google-news

Uzun yıllar tıp doktoru olarak hizmet veren, aynı zamanda yazarlık, akademisyen ve çevirmenlik de yapan Doç. Dr. Kriton Dinçmen, yaşlılığa bağlı olarak bir süredir tedavi gördüğü KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bugün hayatını kaybetti.
Dinçmen'in cesedi, vasiyeti üzerine 28 Ağustos Perşembe günü saat 11.00'de Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde düzenlenecek törenin ardından tıp öğrencilerinin eğitiminde kullanılmak üzere Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı'na teslim edilecek.

Kriton Dinçmen
Heybeliada'da 1924 yılında doğan Kriton Dinçmen, 1948 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültenin psikiyatri ve nöroloji kliniklerinde 1955 yıllarında ihtisasını tamamlayan Dinçmen, bir süre psikiyatri kliniğinde başasistan olarak çalıştı.
Bu sırada kazandığı bursla 1961 yılında Amerika'ya giderek New Jersey Monmouth Medical Center'de dinamik psikiyatri alanında çalışan Dinçmen, daha sonra yine Amerika'da çeşitli hastanelerde görev yaptı.
Dinçmen'in çok sayıda çalışma ve makalesi Amerika'nın en ciddi tıp dergilerinde yayınlandı, bunlardan bir kısmı Excerpta Medica ile Digest of Neurology and Psychiatry gibi dünya psikiyatrisinin en titiz dergilerinde pek çok yerli ve yabancı tıp araştırmacısı tarafından kaynak gösterildi.
Türkiye'ye 1965 yılında dönerek Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde çalışmaya başlayan Dinçmen, 1982-1994 yılları arasında Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu (Psikiyatri) Başkanlığı, 1990-1999 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünde Öğretim Üyeliği yaptı.
Evli ve 3 çocuk babası Dinçmen'in roman, öykü, şiir, mitoloji, tarih, psikiyatri alanlarında da çok sayıda kitabı bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler