"Bu hükümet meşru değil"

İran'ın eski Meclis Başkanı Hüccetülislam Mehdi Kerrubi, son seçimleri kazandığı açıklanan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hükümetini meşru görmediğini belirterek, mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

Yayınlanma: 01.07.2009 - 06:16
Abone Ol google-news

İran'da cumhurbaşkanlığı seçiminde Mahmud Ahmedinejad'ın tekrar seçilmesinin ardından ülke genelinde karışıklık yaşanmış çok sayıda insan bu duruma tepki göstermişti. Bu isimlerden biri de cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan İran'ın eski Meclis Başkanı Hüccetülislam Mehdi Kerrubi'ydi.

Kerrubi, partisinin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Bu hükümeti meşru görmüyorum ve her türlü yolu kullanarak mücadeleme devam edeceğim" dedi.

Eski Meclis Başkanı, "Reform yanlısı grup ve kişilerle işbirliğine hazır olduğunu" da belirtti.
Son cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Kerrubi'nin, seçimi 4. sırada bitirdiği açıklanmıştı.

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi, Pazartesi günü, seçim sonuçlarına yapılan itirazların incelenmesi sonucunda, seçimin sonucunu değiştirecek bir kusura rastlanmadığını, bu nedenle Mahmud Ahmedinejad'ın son cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığının kesin olduğunu ilan etmişti.


"Seçim sonuçları kabul edilemez"

İran'daki ılımlı partilerden İslami İran'ın Katılımı Cephesi, cumhurbaşkanlığı seçiminin açıklanan resmi sonucunu "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

İslami İran'ın Katılımı Cephesi'nden yayımlanan bildiride, 12 Haziran'da yapılan seçim, bir "devlet darbesi" olarak nitelendirildi.

Partinin internet sitesinde yayımlanan bildiride, "Seçim, bir yıldan beri süren ve devletin meşruiyetine İran içinde ve dışında zarar veren bir devlet darbesinin sonucudur. Seçimin sonucunun kabul edilemez olduğunu açıkça ilan ediyoruz" ifadeleri yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler