İlsever hastane koşullarından şikayetçi

Ergenekon davası sanıklarından İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, akciğer kanseri başlangıcı nedeniyle tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni sağlıksız koşulları nedeniyle TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na şikayet etti.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 13:58
Abone Ol google-news

İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na verdiği dilekçede, 18 gün kaldığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mahkum koğuşuna acilen müdahale edilmesini istedi.

Hastanenin zemin katında bulunan ikişer kişilik mahkum koğuşunun hava ve güneş alamadığını, odaların akciğer hastası için sağlıksız olduğunu ifade eden İlsever, şikayetlerini şöyle sıraladı: “F tipi cezaevlerinde uygulanan hücre cezalarında bile havalandırma olanağı tanınmışken, mahkum koğuşu havalandırmadan bütünüyle yoksundur. Bu koşullarda hastalar mahkum koğuşuna tedavi amacıyla değil, adeta öldürülmek için getirilmektedir. Mahkum koğuşunun odaları pis ve bakımsızdır. Tuvalet ve banyo olanaklarından yoksundur. Hastaların en temel ihtiyaçları bile karşılanmamaktadır. Dışarıdan yakınlarınızın getirdiği hiçbir şey, yiyecek ve çamaşır dahil içeri alınmıyor. Gece, gündüz 24 saatimizi florasan lambalarıyla aydınlatılmış bir odada geçirmek zorundayız. Bir sağlık kumrunun asgari olması gereken olanaklardan yoksun bir ortamda ameliyat olmayı kabul etmedim. Bu 18 gün içinde mahkum koğuşunda 70 yaşın üzerinde, kimsesiz, sahipsiz, adeta yerlerde sürünen insanlar gördüm. İnsanlığımdan utandım. Komisyonunuzun hiç olmazsa benden sonra gelecek hastalara insanca yaşayacakları bir ortam yaratılması ümidiyle, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mahkum koğuşuna acilen müdahale etmenizi diliyorum”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler