Keşmir'de gösteriler: 4 ölü

Keşmir'in kuzeyindeki Barramulla'da polisin bir erkeği gözaltına aldığı ve karısını taciz ettiği iddialarının ardından kentte pazartesi gününden beri devam eden şiddet içerikli gösterilerde dört sivil öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Yayınlanma: 01.07.2009 - 14:50
Abone Ol google-news

Hindistan'ın Keşmir bölgesinde, güvenlik güçlerinin bir kadını taciz ettiği iddiasıyla üç gündür devam eden gösterilerde dört sivilin öldüğü bildirildi. Keşmir'in kuzeyindeki Baramulla'da, polisin bir erkeği gözaltına aldığı ve karısını taciz ettiği iddialarının ardından, kentte pazartesi gününden beri devam eden şiddet içerikli gösterilerde ölenlerden birinin 14 yaşında bir genç olduğu, olayda çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Polis ve görgü tanıkları, üç gündür devam eden sokağa çıkma yasağına rağmen Baramulla ve komşu Sopore kentlerinde toplanan binlerce kişinin, "Özgürlük istiyoruz" ve "Kana kan" sloganları atarak gösteri yaptığını söyledi. Göstericilerin bir ambulansı ateşe verdiği ve güvenlik güçlerinin araçlarına zarar verdiği, polisin ise kendilerine taş atan göstericilere göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermiyle karşılık verdiği bildirildi. Hükümetten yapılan açıklamada da milis güçlerinin kentten çekileceği ve yerine yerel polis gücünün geçeceği belirtildi.

Çoğunlukla Müslümanların yaşadığı Keşmir vadisinde 29 Mayıs'ta da 17 ve 22 yaşındaki iki genç kadının cesedi bulunmuştu. Kadınların güvenlik güçleri tarafından kaçırıldıktan sonra tecavüze uğradığı iddiasının ardından bölgede Hindistan karşıtı gösteriler alevlenmişti. Cammu Keşmir, Hindistan'da Müslümanların çoğunlukta yaşadığı tek bölgesi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler