Rusya'dan donanma açıklaması

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, Karadeniz'deki donanmalarını güçlendirmeyi planlamadıklarını söyledi. Nogovitsin düzenlediği günlük bilgilendirme toplantısında, ''Karadeniz donanma grubunu imkanımız olmasına rağmen güçlendirmeyi planlamıyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 14:28
Abone Ol google-news

NATO'nun Karadeniz'deki varlığını artırmasından rahatsızlık duyduklarını ifade eden Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, Rusya'nın Karadeniz'deki filosunun, bölgeye NATO savaş gemilerinin gönderilmesini gözlediğini belirtti.
Montrö anlaşmasına atıfta bulunan Nogovitsin, NATO'nun Karadeniz'deki savaş gemilerini sınırsız artırma hakkının olmadığını ifade etti.
Ukrayna'nın Rusya'nın Sivastopol'daki üslerden çekilme hazırlığı yapması gerektiği yolundaki açıklamasının hatırlatılması üzerine, Rusya'nın ikili anlaşmanın sora ereceği 2017 yılına kadar böyle bir şey yapma niyetinin olmadığını söyleyen Nogovitsin, ''Ukrayna ile hiçbir şekilde ihlal etmediğimiz buradaki filomuzun varlık koşullarını belirleyen ikili bir anlaşmamız var'' diye konuştu.
Rusya'nın Novosisk Deniz Üssü Komutanı Sergey Menyaylo da yaptığı açıklamada, Rus donanmasının Abhazya karasularında barışı koruma konusunda yeterli olduğunu belirterek, ''Abhazya'nın karasularını ve sınırdaş bölgelerini gemi seyahati güvenliğini güvence altına almak ve silah kaçakçılığını önlemek için kontrol ediyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler