Memurun aylık ücreti 3 bin 28 TL'ye çıkarıldı

Bakanlar Kurulu, en yüksek dereceli devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarı'nın aylık sözleşme ücret tutarını 3 bin 28 TL'ye çıkardı. Karar bugünkü resmi gazetede de yayımlandı.

Yayınlanma: 02.07.2009 - 07:08
Abone Ol google-news

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'na göre 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere; "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın 3'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ücret tavanı, 2 bin 603 TL'ye yükseltildi.

"Başbakanlıkta Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esasları"nın 8'inci maddesinde yer alan unvanlardan en yüksek devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarının aylık sözleşme ücret tutarı 3 bin 28 TL'ye yükseltildi.

97/10498 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki listelerdeki kurum ve kuruluşların hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve 5 Ocak 2009 tarihli Kararname ile yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri yüzde 4.5 oranında artırıldı.

İlgili mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının, 2009/14539 sayılı Kararname ile yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri de yüzde 4.5 oranında artırıldı. Çeşitli statülerde sözleşmeli olarak çalıştırılanların mevcut brüt sözleşme ücretleri yüzde 4.5 oranında artırıldı.

2002/3729 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Kararı kapsamına dahil tüm personel için 2009 yılının ikinci altı aylık dönemindeki "ortalama ücret toplamı üst sınırı" 5 bin 485 TL olarak belirlendi. Mevcut karar, onay veya diğer mevzuat uyarınca kapsama dahil personele yapılmakta olan ayni ve/veya nakdi ödeme unsurlarına yeni bir unsur ilave edilmemesi ve ortalama ücret toplamı üst sınırının aşılmaması kaydıyla 2009 yılının ikinci altı aylık döneminde kapsama dahil personelin mali ve sosyal hakları, kurum içi hiyerarşik yapıların gerektirdiği ölçüde ve mevzuatı dahilinde yüzde 4.5 oranına kadar yetkili organlar tarafından belirlenecek oranlarda artırılabilecek.

Ücret düzenlemesi yapan Bakanlar Kurulu Kararı 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yayımı yürürlüğe girdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler