Paksüt yeniden adliyede

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, Ergenekon soruşturması çerçevesinde sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade vermişti. Paksüt şimdi tekrar ifade vermek üzere adliyeye geldi.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 07:51
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ile eşi Ferda Paksüt'ün, eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmelerini Meclis gündemine taşıdı.

Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, soruşturmanın gizliliğini ihlal edenler için Türk Ceza Kanununda 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirtti.

''Ergenekon soruşturması''na ilişkin yayın yasağı bulunmasına rağmen, iddianame içeriği, zanlıların ifadeleri, deliller ve dinleme kayıtlarına ilişkin tutanakların sistematik bir şekilde ''siyasi iktidara yakın medyaya servis edildiğini'' öne süren Anadol, son olarak Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt'ün, eski milletvekili Turhan Çömez ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin tutanakların yayımlandığını, olayın soruşturmanın gizliliği ilkesinin ihlalinin yeni bir örneği olduğunu savundu.

''Yeni Şafak Gazetesi'nde yayımlanan Osman Paksüt ve eşinin, Turhan Çömez ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin tutanaklardaki bilgiler doğru mudur?'' diye soran Anadol, önergesinde şunları kaydetti: ''Bu telefon görüşmelerinin gerçekleştiği tarihler nedir? Anayasa Mahkemesi üyesi ve eşi ile Turhan Çömez'in yaptığı iddia edilen telefon görüşmelerine ilişkin tutanaklar iddianame eklerinde yer almakta mıdır? Eğer yer almamaktaysa bu bilgiler kim ya da kimler tarafından medyaya servis edilmiştir? Bu kişi ya da kişilerin ortaya çıkarılması için herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?Ergenekon soruşturması kapsamında soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği ve bilgileri yandaş medyaya sızdırdığı gerekçesi ile hangi kamu görevlileri hakkında hangi tarihlerde inceleme başlatılmış ve bu incelemelerin sonuçları ne olmuştur? Gizli bilgileri basına servis eden ve bunları yayımlayan suçluların ortaya çıkarılması için hiçbir girişimde bulunulmaması, bu kişi ve grupların teşviki ve himayesi anlamına gelmez mi?''

Ferda Aksüt, “Ben ne örgüt tanırım, ne de örgüt üyelerini... Benimle uğraşmalarındaki asıl amaç beyefendidir. Beyfendinin kontenjanı altın değerindedir. Cumhurbaşkanı, Danıştay ve Yargıtay üyeliklerinden 3 kişi arasından seçim yapar, ancak bürokrat kadrosuna istediği ismi direkt atayabilir. Beyefendi istifa ettiği takdirde, Cumhurbaşkanı istediği adamı seçer. Benim üzerimden baskı yapılmak isteniyor” dedi.

Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi, eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez’le yaptığı görüşmenin örgüt görüşmesi gibi yansıtılmasının da amaçlı olduğunu iddia etti.

Paksüt, şöyle konuştu: “Herhangi bir örgüt evini ziyaret etmedim, herhangi bir örgüte üye olmadım. Hurşit Tolon’u binbaşılığından tanırım. Hilmi Özkök ve İlker Başbuğ ile 3 sene Brüksel’de birlikte olduk. Abdullatif Şener’in karısı ile tanışırım, beni onunla tanıştıran da Haşim Kılıç’ın karısıdır. Abdullah Gül’ün karısı da sık sık konuştuğum insanlardan. Dava açıldıktan sonra Cemil Çiçek’le de yemek yedim. Abdulkadir Aksu ile de konuştum. İkisi de çok sevdiğim insanlardır. Davaya ilişkin konuştuk. ‘Dava açıldı artık ne olacak, şimdi ne yapsak?’ dediler. Her ‘merhaba’ dediğinizde örgüt mü kuruyorsunuz?”

Büyük bir şok yaşadığını söyleyen Ferda Paksüt, “Savcı neden çağırdığına ilişkin net bilgi vermedi, hayatımda ifade vermedim oraya gidip de çıkacağımın garantisi yok. Durduk yere kendimi savunmak zorunda bırakılıyorum” dedi.


Osman Paksüt: Savcı Öz yönlendiriyor

Osman Paksüt de gazetede yayınlanan haberlerde yeni bir şey olmadığını söyledi.
Soruşturmanın Savcı Öz, tarafından yönlendirilmeye çalışıldığını savunan Osman Paksüt, özel telefon görüşmelerinin yayınlanmasının yasadışı olduğunu belirtti.

Paksüt ifade verdi


Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt Ergenekon soruşturması çerçevesinde ifade vermek üzere Ankara Adliyesi’ne geldi. Adliye çıkışında basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında, ''Arkadaşlar, avukatım konuşma yasağı koydu. Şu andan itibaren konuşmuyorum. Avukatım sayın Bülent Acar'a sorun. Arkadaşlar lütfen rahat olalım. Yaptığınız işe saygı duyuyorum ve şu anda susuyorum. Arkadaşlar şu sıcakta siz de görev yapıyorsunuz, zor şartlar altında'' diye konuştu.
Paksüt, daha sonra eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile bir taksiye binerek, adliyeden ayrıldı.Ferda Paksüt'ün ''şüpheli'' sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler