Kedi ve köpekler için güneş kremi

İnsanoğlunun sadık dostları kedi ve köpekler için mücevherli tasmaların, marka kıyafetlerin ardından şimdi de güneşten koruyucu ürünler geliştirildi.

Yayınlanma: 03.07.2009 - 09:18
Abone Ol google-news

İtalyan haber ajansı Adnkronos'un haberine göre, insanlar gibi güneş ışınlarının olumsuz etkilerine maruz kalan hayvanlar için geliştirilen güneşten koruyucu ürünler, dün Milano'da, Bayer'in Hayvan Sağlığı Bölümü tarafından düzenlenen bir toplantıda tanıtıldı.

Bu ürünlerin kullanımının lüks değil, gereklilik olduğunun altını çizen uzmanlar, özellikle açık renk tüylü kedi ve köpeklerin güneş yanığı riskini daha çok taşıdığını belirtti.

Kedi ve köpeklerin özellikle burun ucu ve kulakları gibi tüysüz bölgelerine dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, bulterier ve dalmaçyalının en çok risk altında bulunan köpek türleri olduğunu bildirdi.

Bayer Hayvan Sağlığı bölümünün pazarlama müdürü Cristina Gallo, bu ürünlerin kullanılması durumunda dahi hayvanların uzun süre güneş altında bırakılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Gallo, sprey losyon ve krem şeklinde piyasaya sürülen ürünlerin özel olarak hayvanlar için geliştirilen ve test edilen formüller içerdiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler