FB devler liginde

Fenerbahçe, FK Partizan'ı rövanş maçında 2-1 yenerek 6. kez Şampiyonlar Ligi'nde katılma hakkı kazandı. Sarı-kanaryalar, geçen sezon çeyrek final oynayarak tarihinin en önemli Avrupa kupası başarısını elde ettiği Şampiyonlar Ligi'nde, bu sezon da kendilerini gösterme fırsatını elde etmiş oldu.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 08:10
Abone Ol google-news

FK Partizan'ı rövanş maçında 2-1 yenerek, 2. ön eleme turundan sonra 3. ön eleme turunu da geçip 6. kez Şampiyonlar Ligi'nde katılma hakkı kazanan Fenerbahçe'de, maçın ardından büyük bir sevinç yaşandı.
Sarı-lacivertliler, geçen sezon çeyrek final oynayarak tarihinin en önemli Avrupa kupası başarısını elde ettiği Şampiyonlar Ligi'nde, bu sezon da kendilerini gösterme fırsatını elde etti.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, sarı-lacivertli ekibin 58. dakikadaki 2. golünden sonra tezahüratlarla coşan taraftarlar, Fenerbahçe'nin yediği golden sonra gerildiyse de maç sonuna kadar sevinç gösterilerini sürdürdü.
Gaziantepspor yenilgisiyle Turkcell Süper Lig'e kötü bir giriş yapan sarı-lacivertliler, son günlerde bu nedenle yaşadığı moral bozukluğunu da üzerinden attı.
Sarı-lacivertli ekip, 2 ön eleme turunda yaptığı 4 maçta rakip filelere toplam 11 gol attı.
MTK Budapeşte'yi ilk maçta 2-0, ikinci maçta 5-0 ile geçen sarı-lacivertliler, FK Partizan karşısında deplasmanda aldıkları 2-2'lik beraberliğin ardından, rakibini bu akşam 2-1 mağlup etti.
Fenerbahçe'nin, ön eleme turu maçlarında attığı 11 golün çoğunluğuna imza atan Semih ve Alex, takımlarına büyük katkı sağladı.
MTK Budapeşte ile yapılan rövanş mücadelesinde attığı 4 golden sonra, FK Partizan karşısında da ikinci maçta golle buluşan Semih, 5 golün sahibi oldu.
Sırp ekip karşısında deplasmandaki ilk maçta önemli bir penaltı golüne imza atan Alex, Kadıköy'deki mücadelede de bu akşam takımının 2. golünü atarak başarıda büyük pay sahibi oldu.
Sarı-lacivertli ekipte diğer goller Roberto Carlos, Selçuk, Emre ve Guiza'dan geldi.

Basın tribününde tartışma

Fenerbahçe'nin FK Partizan karşısında yediği golden sonra, basın tribününe yakın bölümdeki taraftarların tepki gösterdiği bazı Sırp gazeteciler, daha sonra büyüyen tartışmada Türk gazetecilerle de tartıştı. Tartışma tribünde bulunanların yardımıyla yatıştırıldı.
Maçın sonunda Fenerbahçeli taraftarlar, tartışmaya karışan Sırp gazeteciye tepki gösterdi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği yetkilileri ve özel güvenlik birimleri, basın tribünüyle taraftarlar arasında yer alarak, gazetecilere gelebilecek müdahaleleri önlemeye çalıştı.

 İspanyol basını, Fenerbahçe'nin Partizan'ı eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne kalmasıyla ilgili, ''Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'in ilk hedefini gerçekleştirdiği'' yorumunda bulundu.
Marca gazetesi, ''Avrupa, Luis'i bekliyor'' ifadesini başlığında kullanarak, ''okçu'' lakaplı Güiza'nın Partizan karşısında ''büyük bir oyun çıkardığını'', sarı lacivertlilerin ilk golüne katkıda bulunup, Alex'in golünün asistini verdiğini belirtti. Marca, ''Bu Şampiyonlar Ligi, Luis ve Güiza için savaşa ilk defa katılım olacak'' değerlendirmesini yaptı.
AS gazetesi de ''Luis, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne sokuyor'' derken, Güiza'nın ''rakip takım tarafından çok sıkı markajda tutulmasından dolayı gol atamadığını, ama yine de iyi bir maç çıkardığını'' savundu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler