Rolce Royce THY'den 470 milyon dolarlık sipariş aldı

Türk Hava Yolları, İngiliz Rolce Royce firmasına 7 uçak motoru için 470 milyon dolarlık sipariş verdi. Teslimatın 2010 yılından itibaren başlayacağı bildirildi.

Yayınlanma: 03.07.2009 - 13:17
Abone Ol google-news

İngiliz Rolce Royce firmasının Türk Hava Yollarından 7 adet uçak motoru için 470 milyon dolarlık sipariş aldığı açıklandı. Rolce Royce'un İngiltere'deki merkezine ait internet sitesinde ilan edilen anlaşmanın firmanın THY'ye vereceği uzun süreli bir servis desteğini de içerdiği bildirildi.

Airbus 330 tipi uçaklarda kullanılan Trent 700EP tipi motorun yapımıyla ilgili siparişin THY'nin filosunu genişletme ve ekonomik hale getirme programının bir parçası olduğuna işaret edilen Rolce Royce açıklamasında, anlaşmayla ayrıca THY filosunun verimlilik ve çevresel performansının da artırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Teslimatın 2010 yılından itibaren başlayacağı da belirtilen açıklamada, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in açıklamasına da yer verildi. Karlıtekin'in THY ile Rolce Royce arasında yapılan anlaşmayla Türk sivil havacılığına yeni bir değer katılmasının yolunun açıldığını söylediğine işaret edilen açıklamada, THY Yönetim Kurulu Başkanının yapılan anlaşmayla THY'nin A330 tipi Airbus uçaklarının güçlendirileceğini ve bunun sonuçlarının THY yolcuları arasında da memnuniyet yaratacağını belirttiği ifade edildi.

 

Pazarın lideri konumundalar

Açıklamada Rolce Royce Başkan Yardımcısı Nick Devall'in de THY'nin yeni A330 Airbus uçakları için Trent motorunu seçmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu ve THY'ye dünya klasında hizmet vermeyi sabırsızlıkla beklediklerini söylediği duyuruldu.

Trent 700 tipi motorların A330 tipi uçaklar için özel olarak dizayn edilmiş tek uçak motoru olduğuna da işaret edilen açıklamada, firmanın bu uçaklar açısından pazarın lideri durumunda bulunduğu, son üç yıldır yüzde 70 oranında artan yıllık sipariş payına eriştiği bildirildi.

Sektöründe dünyanın lider kuruluşları arasında bulunan Rolce Royce ve ortakları sadece 2008 yılı içinde araştırma ve geliştirme için 885 milyon sterlinlik yatırım yapmakla tanınıyor. Bu araştırmaların üçte ikisinin üretilen motorların çevresel yönünün geliştirilmesi ve özellikle de gürültü ve karbon salınımının azaltılmasına ayrıldığı belirtiliyor. Şirketin 2008 yılı satışlarının toplamının da 9,1 milyar sterlin olduğu belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler