3 kuruşa feda edildiler

Milas'ta 10 yıl önce kurulan balık çiftlikleri, Güllük Körfezi'nin cennet koyları cehenneme dönüştü. Turizmci Ateş Akbaba, "Bir sektör üç kuruş kazanacak diye değerlerimizi böylesine feda etmek ne derece doğru" diye yetkililere seslendi. Balıçkılar, bu durumun çevreye zarar vereceğini dile getirdiklerini ancak uyarıların dikkate alınmadığını söylüyor.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 08:58
Abone Ol google-news

Bodrum-Milas’ta 10 yıl önce kurulan, sayıları 130’u aşan balık çiftlikleri, Güllük Körfezinin cennet koylarını cehenneme çevirdi. Kaynar, Kıyıkışlacık, Güvercinlik, Zeytinli Ada, Ziraat Adası, Çam, Pinar ve Tavşandaki çiftlikler Körfez’deki 50 koyun 40ını kullanılmaz duruma getirdi.

Turizmci Ateş Akbaba, Bir zamanlar yatların demirlediği, turistlerin yüzdüğü Çam Koyda inekleri görünce söyleyecek tek bir söz bulamadım dedi.

Doğaya zarar verilmemesi gerektiğini belirten Akbaba, Bir sektör üç kuruş kazanacak diye değerlerimizi böylesine feda etmek ne derece doğru” diye yetkililere seslendi. Ve mavi yolculuğu yarıda kesmek zorunda kalmalarından şikâyet etti.

35 yıllık balıkçı Ahmet Koyunbaba ise çiftliklerin yat turizmi ve mavi yolculuğa büyük zarar vereceğini düzenlenen toplantılarda sık sık dile getirdiklerini, ancak uyarıların dikkate alınmadığını söyledi. Balıkçılığı ve süngerciliği babalarından masmavi bu denizlerde öğrendiklerini anlatan Koyunbaba şunları söyledi:Körfezdeki 50 koyun 40ı çöplük oldu. Balıkçı aile sayısı 900lerden 100lere düştü. Eskiden 20 metre denizin dibini rahat görürken şimdi cennet koylarda bir metre derinliği göremiyoruz. Balıkların ölmeye başladığı, koyların dibinin balçık olduğu yerde ne yöre insanı ne de turistler denize girebiliyor. 10 yıl önce yılda 4 bin yat Körfeze demirleyip yöreye önemli bir ekonomik girdi sağlıyordu. Artık yatlar Güllük Körfezini unuttu”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler