'Kredi yolsuzluğu' operasyonu

Ankara'da, bir kamu bankasından, 27 kişi adına sahte evraklarla kredi kullanıldığı tespit edildi. Yolsuzlukla ilgili emniyette sorgulaması tamamlanan 34 kişi adliyeye gönderildi. Yakalanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda nüfus cüzdanı fotokopileri, banka dekontları ile suça konu olduğu değerlendirilen belge ve dokümanlar ele geçirildi.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 09:03
Abone Ol google-news

Başkentte ''sahte evraklarla kredi yolsuzluğu yaptıkları'' öne sürülen 34 kişi gözaltına alındı.
Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlileri, bir kamu bankasının Yenimahalle şubesinden ''usulsüz'' kredi çekildiğini tespit etti. Bunun üzerine, mali polis ''Kılavuz'' adı verilen ve yaklaşık 3 ay süren planlı bir operasyon başlattı.
Operasyon kapsamında, banka şubesinin müdürü Güven S. ile bankada çalışan Gül A, Cihangir A. ve Yakup Ş'nin yanı sıra ''şebekenin elebaşı olduğu'' öne sürülen Refik A. adlı kişiler gözaltına alındı. Bu konusu kişilerin ifadeleri doğrultusunda Serap S, Zafer O, İbrahim G, Hakan B, Murat Ş, Ersoy E, Hacı K, Murat D, Faruk O, Mehmet D, İlyas U, Fatih Ö, Mevlüt A, Çağlar A, Harun A, Yılmaz Ö, İlkay Ö, Mustafa U, Mümin A, Kaya Ö, İlhan Ş, Ramazan Y, Mehmet K, Murat K, Mehmet B, Ali U, Adem A, Erkan Y ve Zülfiye Ş. adlı kişiler de yakalandı.
''Şebekenin elebaşı'' olduğu öne sürülen Refik A'nın memleketi Kırıkkale'deki işsiz kişilerden ''Sizi işe yerleştireceğim'' diyerek belge topladığı, bunlarla hazırladığı sahte evrakla kredi başvuru dosyası oluşturduğu bildirildi. Hazırlanan kredi dosyalarıyla, banka görevlileriyle işbirliği yaptığı belirtilen Refik A'nın, krediyi çıkardıktan sonra paraları kendisinin aldığı, krediyi çıkarttığı kişiye ise bu paradan çok az pay verdiği kaydedildi.
Kredi kullanan 27 kişi ise ifadelerinde Refik A'nın kendilerini işe yerleştirme vaadiyle evrak aldığını ve bu amaçla hazırladığı belgelere imza attırılarak kandırıldıklarını öne sürdüler.
Mali Büro Amirliği görevlileri banka Yenimahalle şubesinden sahte evraklarla yaklaşık 1 milyon YTL kredi kullanıldığını ifade ettiler.
Yetkililer, aynı bankanın Tunalı Hilmi şubesinde de kredi yolsuzluğu yapıldığını, buradaki incelemelerin sürdüğünü belirterek, bu konuda banka müfettişlerince de ayrıntılı inceleme yapıldığını söylediler. Bu incelemeler sonrasında operasyonun genişleyebileceğini kaydeden emniyet yetkilileri, yolsuzluk miktarının da artabileceğini bildirdiler.
Yakalanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda nüfus cüzdanı fotokopileri, ikamet belgeleri, banka dekontları ile suça konu olduğu değerlendirilen belge ve dokümanlar ele geçirildi.
Emniyette sorgulaması tamamlanan 34 kişi adliyeye gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler