Bulgaristan'da kaza: 7 kişi öldü

Bulgaristan'ın Lübimets ile Svilengrad kasabası arasındaki trafik kazasında, 1'i çocuk, 7 kişilik gurbetçi ailesi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 04.07.2009 - 08:34
Abone Ol google-news

Almanya'dan Türkiye'ye gelmek üzere Bulgaristan'dan transit geçiş yapan ve henüz kimlikleri öğrenilemeyen gurbetçi ailenin bulunduğu BS OU 8778 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Zoran İskaoviç'in kullandığı BG 905031 plakalı Sırp yolcu otobüsü çarpıştı.

Kapıkule Sınır Kapısı'na 20 kilometre kadar mesafedeki kazada Büyükkılıçoğlu ailesinden 6 kişi ve Soner Kılıç (39) adlı bir Türk vatandaşı hayatını kaybetti.

Kazada ölenlerin isimleri şöyle: Memiş Büyükkılıçoğlu (49), Kezban Büyükkılıçoğlu (45), Murat Büyükkılıçoğlu (18), Uğurcan Büyükkılıçoğlu (11), Özlem Büyükkılıçoğlu (22), Abdülsamet Büyükkılıçoğlu (19).

Kazada Sırp otobüsünün sürücüsü ile kaza yapan minibüse ardadan çarpan başka bir gurbetçi ailesinin bulunduğu minibüsteki 3 Türk de yaralandı. Yaralıların çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

Kaza nedeniyle kara yolunun trafik ulaşımına kapandığını belirten Bulgar yetkililer, Türkiye'ye gitmek isteyen gurbetçileri, Svilengrad kasabası üzerinden geçiş yapmaları için yönlendiriyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler