'Evrensel vatandaş projesi'

AGL, STK ile 'Evrensel Vatandaş' konulu ortak bir porje düzenliyor. Projede, Türkiye’nin yıllardır tartıştığı Kopenhag Kriterleri ve uygulamaları bütün doğruları ve yanlışlarıyla irdelenecek, Türkiye ve AB ülkelerinin kamuoylarının birbirlerini daha doğru algılaması için yöntemler araştırılacak.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 09:51
Abone Ol google-news

 Anadolu’nun Genç Liderleri Derneği (AGL), AB’nin küreselleşme politikalarında uzman bir kuruluş olan Danimarka’daki New Europe adlı STK ile “Evrensel Vatandaş” (Global Citizen) konulu ortak bir proje düzenliyor. AGL’den yapılan açıklamaya göre, projede, Türkiye’nin yıllardır tartıştığı Kopenhag Kriterleri ve uygulamaları bütün doğruları ve yanlışlarıyla irdelenecek, Türkiye ve AB ülkelerinin (özellikle Danimarka’nın) kamuoylarının birbirlerini daha doğru algılaması için yöntemler araştırılacak. Proje’de ayrıca, filozof Jürgen Habermas’ın önerdiği gibi, AB vatandaşlığının “Anayasal yurtseverlik” kavramı temelinde içselleştirilmesi doğrultusunda katkılara da yer verilecek. Projenin açılış töreni 18 Ekim 2008’de Kültürlerarası Diyalog konulu seminerle yapılacak. Bu seminere Danimarka’dan ve Türkiye’den çeşitli sanatçılar, uzmanlar, politikacılar ve din adamları katılacak. Katılımı ücretsiz olan seminerde bir müzik dinletisi de gerçekleştirilecektir.
30 Danimarkalı ve Türk öğrenci, kültürlerarası diyalog ve Avrupa vatandaşlığını irdelemek amacıyla Şubat 2009’da bir haftalığına Türkiye’de buluşacak ve ortak çalışma gruplarında beraber yazacakları makaleler “Evrensel Vatandaş Kitabı” adı altında Türkçe, Danca ve İngilizce basılacak.
İstanbul buluşmasına katılan öğrenciler ve AGL temsilcileri Nisan 2009’da Kopenhag’da yapılacak olan Kültürlerarası Seminere katılacak. Seminerde AB vatandaşlığı kavramı ile Türkiye’nin AB uyum süreci irdelenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler