İnegöl Devlet Hastanesi'nde enfeksiyon kuşkusu

İnegöl Devlet Hastanesi'nde, bir bebek öldü, solunum rahatsızlığı görülen 5 bebek ise ambülanslarla Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne sevkedildi. Bu gelişmeler üzerine hastanenin doğum ünitesi enfeksiyon riskine karşı kapatıldı

Yayınlanma: 05.07.2009 - 06:33
Abone Ol google-news

Bursa Sağlık Müdürlüğü, İnegöl Devlet Hastanesi Yenidoğan Servisi'nden dün taburcu edilen bir bebeğin evinde ölmesi üzerine, hastaneden aynı gün taburcu edilen 10 bebeğin tedbir ve gözlem amaçlı müşahede altına alındığını açıkladı. İl Sağlık Müdürü Hakkı Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Temmuz'da İnegöl Devlet Hastanesi Yeni Doğan Servisi'nden taburcu edilen bir bebeğin, aynı gün akşam saatlerinde evinde rahatsızlanarak hayatını kaybettiğini bildirdi.
 

Bebeğin ölüm nedeninin otopsi sonrasında netlik kazanacağı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
''Her ihtimal göz önünde bulundurularak otopsi neticeleninceye kadar, hastanemizdeki doğumhane faaliyetlerine geçici olarak ara verilmiştir. Yine hastanemizden aynı gün taburcu edilen bebeklerden 5'i İnegöl Devlet Hastanesi, 5'i Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesinde oluşturulan özel bir birimde, tedbir ve gözlem amaçlı müşahede altına alınmıştır. Bu bebeklerin durumları iyi olup, müdürlüğümüz tarafından ilimizde oluşturulan bir uzman ekip, konu ile ilgili Sağlık Bakanlığından da bir yeni doğan uzmanı ve bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı desteğiyle inceleme başlatmıştır.''
İnceleme tamamlanıp, sonuçlar netleşinceye kadar bebeklerin müşahede altında tutulmaya devem edileceği kaydedilen açıklamada, inceleme sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

 

Bebekleri öldü

İlçenin Alanyurt beldesinde oturan Gülümser ve Ümit Murat (23) çiftinin dün İnegöl Devlet Hastanesi'nde bir bebekleri dünyaya geldi.

Anne Gülümser Murat ve bebek, 1 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilerek evlerine gönderildi. Akşam saatlerinde nabzının yavaş olduğu ve soluk alışverişinde sorun yaşadığı belirlenen bebek, ailesi tarafından sağlık ocağına götürüldü. Bebek, sağlık ocağında yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu için İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda öldü.

Hastanede son 3 günde doğan 10 bebeğin 5'inde de Murat çiftinin bebeklerinde yaşadığı rahatsızlığın yaşanması üzerine hastanenin doğum ünitesi kapatıldı.

Bu gelişme üzerine Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde özel bir bölüm hazırlattı. Rahatsızlığı bulunan 5 bebek, ambülanslarla Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne sevkedildi.

Ölen bebeğin babası Ümit Murat, doğumun geçen gün gerçekleştiğini ve dün akşam üzeri bebeklerinin nabzının yavaş olduğunu, soluk alıp vermesinde sorun yaşadığını hissetmeleri üzerine hemen bir sağlık kuruluşuna başvurduklarını söyledi.

İnegöl'ün Alanyurt beldesinde ikamet ettiklerini anlatan Murat, ''Eşim Gülümser ile bebeğimizi hemen sağlık kuruluşuna götürdük. Sağlık ocağında durumu fenalaşınca İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürmeye karar verdik. Bebeğimiz yolda yaşamını yitirdi. Bu bizim ilk bebeğimizdi'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler