Sürgüne gönderilen başkan ülkesine dönüyor

Honduras'ın sürgüne gönderilen Devlet Başkanı Manuel Zelaya'nın, ülkesine dönmek üzere yola çıktığı, devlet başkanına sadece BM Genel Kurul Başkanı Miguel D'Escoto Brockmann'ın eşlik edeceği bildirildi.

Yayınlanma: 05.07.2009 - 21:01
Abone Ol google-news

Telesur televizyonu, Honduras'ın sürgüne gönderilen Devlet Başkanı Manuel Zelaya'nın, Honduras'a gitmek üzere küçük bir uçakla Washington'dan ayrıldığını duyurdu.

Honduras'daki askeri hükümet, uçağının inmesine izin verilmeyeceği şeklinde uyarıda bulunmuştu.

Zelaya'yı taşıyan uçağın, Honduras hava sahasında karşılaşacağı zorluklar göz önünde bulundurularak, Washington'dan aynı saatte birkaç küçük uçakla birlikte havalandığı belirtiliyor.

Uçağın, Honduras'da nereye ineceği henüz bilinmiyor. Honduras hava sahasındaki olası bir olaydan çekinen Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, Zelaya'nın uçuş güvenliğinin garanti olmadığını söyledi ve Honduras ordusuna, kan dökülmesine yol açacak bir girişimde bulunmaması çağrısında bulundu.

Correa, Zelaya'nın yolculuğunu tamamlayabilmesi halinde, Paraguay ve Arjantin devlet başkanlarıyla Amerikan Devletleri Örgütü Genel Sekreteri Jose Miguel Insulza'yı taşıyan uçakların da Honhduras'a ineceğini belirtti.

Bu arada Honduras yönetiminin, Tegucigalpa'daki havaalanında ticari uçuşları iptal ettiği, havaalanındaki asker sayısının yolcu sayısından çok daha fazla olduğu, havaalanına çıkan yolların polis kontrol noktalarıyla kapatıldığı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler