Almanya'da domuz gribi okul kapattı

Almanya'nın başkenti Berlin ve Bavyera eyaletinin Bayreuth kentinde iki okulun öğrencilerde domuz gribinin belirlenmesi üzerine bir hafta süreyle kapatıldığı bildirildi. Öğrencilerde hafif grip belirtilerinin bulunduğu ve evlerinde Tamiflu ilacıyla tedavi gördükleri belirtildi.

Yayınlanma: 06.07.2009 - 09:35
Abone Ol google-news

Almanya'nın başkenti Berlin'de ve Bavyera eyaletinin Bayreuth kentindeki iki okul, öğrencilerde domuz gribi tespit edilmesi üzerine bir hafta süreyle kapatıldı.

Berlin Sağlık Dairesi, 8 öğrencinin domuz gribine yakalanması nedeniyle Alexander-von-Humboldt okulunun bir hafta kapatılacağını, öğrencilerde ''hafif grip belirtileri'' bulunduğunu ve evlerinde Tamiflu ilacıyla tedavi gördüklerini açıkladı. Hastalığa yakalananların sayısının artabileceği ifade edilen açıklamada, şimdiye kadar okuldaki 80 öğretmen ve öğrencinin muayene edildiği kaydedildi. Okuldaki ilk vaka 11. sınıfa giden bir kızın domuz gribine yakalandığı şüphesiyle doktora gitmesiyle perşembe günü ortaya çıkmıştı.

Bayreuth Sağlık Dairesi'nden yapılan açıklamada da, Richard-Wagner okulunda iki kız öğrencide A/H1N1 virüsü tespit edildiği ve okulun bir hafta kapatılması kararı alındığı kaydedildi. Açıklamada, kız öğrencilere virüsün nereden ve kimden bulaştığının bilinmediği, virüsün yayılmaması için tedbir olarak okulu kapatma kararı alındığını ifade edildi.

 

Britanya'da 9 yaşındaki çocuk domuz gribinden öldü

Britanya'da 9 yaşındaki bir çocuğun, H1N1 virüsünün yol açtığı domuz gribi hastalığından öldüğü bildirildi.

Ulusal Sağlık Hizmetinden yapılan açıklamada, kimliği hakkında bilgi verilmeyen çocuğun "altta yatan ciddi sağlık sorunları" bulunduğu belirtildi.

Britanya'daki Sağlığı Koruma Dairesine göre, ülkede yaklaşık 7500 kişi domuz gribi hastalığına yakalanırken, 5 kişi bu hastalıktan yaşamını yitirdi.

 

Sırbistan'da vaka sayısı 21'e yükseldi

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na katılan 2 sporcuda H1N1 virüsünün belirlenmesiyle, ülkede domuz gribine yol açan H1N1 virüsü taşıyan kişi sayısı 21'e yükseldi.

Sırbistan Kamu Sağlık Enstitüsü, bu vakalardan 18'inin daha önce domuz gribinin belirlendiği ülkelerden geldiklerine dikkati çekerek, söz konusu ülkelerin Arjantin, Avustralya, Kanada, İngiltere ve ABD olduğunu açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler