Memur-Sen'den Türk-İş'e ziyaret

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, maksatlarının ''grev, ülkeyi sıkıntıya sokmak, eylem olmadığını'' ifade ederek, ''Toplu iş sözleşmesinin yine masada bitirilmesine açığız'' dedi.

Yayınlanma: 06.07.2009 - 10:40
Abone Ol google-news

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu sendika genel merkezinde ziyaret etti. Kumlu, ziyarette yaptığı konuşmada Hak-İş, DİSK, Memur-Sen'in de aralarında bulunduğu sendikaların mücadelelerinde kendilerine destek verdiğini belirterek, bu desteği ''doğru yolda olduklarının göstergesi kabul ettiklerini'' söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu iş görüşmeleri sürecindeki ''greve gitme'' konusundaki sözlerini anımsatan Kumlu, ''Müzakereler devam ederken biz elimizden gelen gayreti, çabayı masada bitirmek üzere gözden geçirip değerlendirirken, zannediyorum bir yanlış bilgilendirmeden dolayı şansız bir açıklama yaptılar. 'Buyursunlar gitsinler greve' diyerek... Bizim maksadımız grev, ülkeyi sıkıntıya sokmak, eylem değil. Bizim maksadımız masa başında bitirmek ama bitmiyorsa oturup teşkilatlarımla neden bitmediğinin sebeplerini araştırıp kararımızı vermek'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ile görüştükten sonra Türk-İş Yönetim ve Kamu Koordinasyon Kurulu'nun değerlendirme yaptığını, 81 ilde iktidar partisinin il başkanlıklarının ziyaret edildiğini hatırlatan Kumlu, yarın sabah tüm iş yerlerinde bir saatlik iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. Kumlu, çarşamba günü de Türk-İş Başkanlar Kurulu'nu toplayacaklarını belirterek, buradan çıkacak kararla yollarına devam edeceklerini belirtti. Mustafa Kumlu, ''Bu aşamada toplu iş sözleşmesinin yine masada bitirilmesine açık olduğumuzun altını çizmek istiyorum'' dedi.

''Küresel ekonomik krizin, işsizliğin devam ettiğini, ekonomik küçülmenin Cumhuriyet tarihindeki en fazla rakamlara ulaştığını'' savunan Kumlu, bunların hepsini değerlendireceklerini dile getirdi. Memurun, işçinin, emeklinin ''enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğinin'' belirtildiğini anlatan Kumlu, bu kesimin sadece enflasyon değil, sigorta primi ve vergi mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini kaydetti. Kumlu, ''Biz diyoruz ki, enflasyonun yanı sıra sigorta primi ve vergiden kaynaklanan kayıplarımızı karşılayın. Başka bir şey istemiyoruz. Onun için inanıyorum ve tahmin ediyorum ki, toplu iş sözleşmemizi yine masada bitiririz'' şeklinde konuştu.
 

"Çalışanlar da korunmalı"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da Türk-İş'e destek ziyaretinde bulunduklarını belirterek, insan onuruna yaraşır bir ücrete kavuşarak çalışmayı önemsediklerini vurguladı. Türkiye'deki pastanın büyümesini ve bu pastadan herkese hak ettiğinin verilmesini istediklerini söyleyen Gündoğdu, ''krizde önleme adına hazırlanan paketlerin yalnızca sermayedarları sevindirdiğini, çalışanları ise hala üzmeye devam ettiğini'' öne sürdü.

İşçi memur arasındaki dayanışmayı sağlamak üzere Türk-İş'e geldiklerini anlatan Gündoğdu, her platformda işçi ve memurların kriz karşısındaki mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik görüşlerini dile getirdiklerini hatırlattı. Gündoğdu, son açıklanan enflasyonun ''sanal'' olduğunu savunarak, ''Enflasyon mutfaktaki, doğalgazdaki, alım gücündeki gerçekleri yansıtmıyor. Krizden sadece sermaye sahipleri değil, çalışanlar da korunmalı'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler