Tarım fuarı açıldı

Tarım makinaları, fide ve sera ürünleri, gübreler, tohum, yem, fidan, bahçecilik, su ve sulama teknolojileri, zirai ilaçlar, canlı hayvan yetiştiriciliği, tavukçuluk gibi konularda son yeniliklerin sergilendiği 12. Uluslararası Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı, Altınpark'ta açıldı. Fuar, 31 Ağustos'a kadar açık kalacak.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 11:59
Abone Ol google-news

12. Uluslararası Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Tarmak-Bir, Türk Tarım ve Alet Makinaları İmalatçıları Derneği, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ve INFO Uluslararası Fuar, Tanıtım ve Organizasyon A.Ş işbirliğiyle açıldı. Açılış töreninde, bu kurum ve kuruluşların temsilcileri konuşma yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek buradaki konuşmasında, teknolojinin sergilendiği böyle fuarları görmekten mutlu olduklarını ancak fuar alanının darlığı nedeniyle üzüntü duyduklarını kaydetti.

Ankara'ya fuar alanı yapmak konusundaki girişimleri hakkında bilgi veren Gökçek, kentin gelişimi için büyük bir fuar alanı gerektiğine inandığını belirtti ve bunu gerçekleştirmek istediklerini vurguladı.

'Çiftçi tarlaya karabasanla girerse şaşırmayalım'

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz da tarım teknolojisindeki gelişimin kendilerini memnun ettiğini, ancak çiftçinin bu ürünleri kullanabilecek güce sahip olmadığını söyledi.

Kadastro, miras hukuku alanındaki sorunların hala çözülemediğini, arazi toplulaştırmasının yapılamadığını anlatan Kiraz, sulama yapılamayan alanların fazlalığına da dikkati çekti. Kiraz, ''Sulama yatırımlarını yapabilirsek, ülke nüfusunun 4 katını besleyebilecek potansiyele sahibiz'' dedi.

Çiftçiye desteğin artırılması, örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini dile getiren Kiraz, ''yakında çiftçi tarlasına karabasanla girerse hiç şaşırmayalım maalesef'' dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mir Mahmutoğlu ise konuşmasında tarım ile ilgili ''karanlık bir tablo çizmeye'' hiç gerek olmadığını kaydederek, 5 yıl önce tarımsal GSMH'nin 23,7 milyar dolar olduğunu, rakamın 2007 itibariyle 50,7 milyar dolara ulaştığını kaydetti. Tarım ürünleri ihracatının da 4 milyar dolar düzeyinden 10 milyar dolara çıktığını kaydeden Mahmutoğlu, çiftçiye kullandırılan kredi tutarlarında da büyük artış meydana geldiğini anlattı. ''Türk tarımında çok ciddi ilerleme var'' diyen Mahmutoğlu, ülkenin potansiyeline bakıldığında daha yapılması gereken çok iş bulunduğunu söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, artık ''babadan kalma yöntemlerle tarım yapılamayacağını'' ifade ederek, çiftçilere teknolojik ekipmanları ortak alabilmeleri için imkan sağladıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Gökçek ve beraberindekiler daha sonra fuarın açılışını gerçekleştirdi ve standları gezerek yetkililerden bilgi aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler