'100 şantiyede binlerce işçiyle çalışıyoruz'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,"1990'lı yıllardan sonra yaşanan ekonomik krizler, her yerde olduğu gibi İzmir'de de sanayiciyi, tüccarı, ihracatçıyı, kısacası üreten kesimi zor duruma soktu. Ancak bu durum, İzmir iş aleminin üretme, istihdam sağlama, ülkeye döviz kazandırma arzusundan hiçbir şey kaybettirmiş değil" diye konuştu.

Yayınlanma: 06.07.2009 - 14:24
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen "İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu", Tarihi Havagazı Fabrikası'nda toplandı. Ev sahipliğini üstlenen Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin ekonomik ve sosyal yaşamının nabzını tutan isimlerin katıldığı toplantının açılış konuşmasında, "Kentimizin yarınlarına da yön verecek, 'ortak akılla' İzmir farkını bir kez daha ortaya koyacak, yeni bir oluşumun tohumlarını atabilmek üzere bir araya geldik" dedi.

Aziz Kocaoğlu, çeşitli platformlarda zaman zaman dile getirilen "İzmir geçmişe oranla küçülüyor" söylemlerinin, gerçekçi ve doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, "Hemen her il ve bölgede olduğu gibi, İzmir'de de bazı ekonomik faaliyetlerin küçülmesi ya da öneminin eskiye oranla azalması son derece doğal. Ülkemizde, özellikle 1990'lı yıllardan sonra yaşanan ekonomik krizler, her yerde olduğu gibi İzmir'de de sanayiciyi, tüccarı, ihracatçıyı, kısacası üreten kesimi zor duruma soktu. Ancak bu durum, İzmir iş aleminin üretme, istihdam sağlama, ülkeye döviz kazandırma arzusundan hiçbir şey kaybettirmiş değil" diye konuştu.

 

'Fark yaratabiliriz'

Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak, üstlendikleri rolün bilinciyle, yeni yatırımlarla İzmir'in temel sorunlarını çözmeye çalışırken, kentliye de yeni istihdam olanakları sağlamaya çabaladıklarını sözlerine ekledi. "Her şeye rağmen İzmir olarak bir fark yaratabileceğimize eminim" diyen Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"100'ü aşkın şantiyemizde, bir o kadar müteahhit, binlerce işçi ve teknik eleman çalışıyor. 77 yıllık İzmir Enternasyonal Fuarı deneyimine sahip olan kentte, yılda 35 dolayında ihtisas fuarı düzenleniyoruz. Bu fuarlar sayesinde, 80 sektöre ve bu sektörlerde çalışan binlerce insana iş ve aş olanağı yaratılıyor. Yapılan konaklama, ulaşım ve diğer harcamaların, yıllık 250 milyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Fuar çevresinde, 2004 yılından bu yana irili ufaklı 43 yeni otelin açılması da, doğru yolda olduğumuzu açıkça gösteriyor. Gaziemir'deki Ege Serbest Bölge'nin bitişiğindeki 337 bin metrekare alanda, planlaması biten, kamulaştırması tamamlanan 70 bin metrekarelik Yeni Fuar alanı ile kent ekonomisinin müthiş bir dinamizm kazanacağını düşünüyoruz. İşsizlere istihdam yaratmak için ücretsiz olarak meslek edindirme kursları açıyoruz. Kurslar sayesinde yüzlerce kişi, meslek sahibi oluyor; iş bulup aile bütçelerine katkı sağlıyor. Dar gelirli ailelere destek amacıyla yaptığımız nakdi yardımlar, aynı anda kent ekonomisine aktarılarak, kriz içindeki esnafımız için de can simidi oluyor. Kentin planlı gelişmesi yönünde attığımız adımlar, krize rağmen yatırımcıları yüreklendiriyor. O nedenle emlak uzmanları, önümüzdeki süreçte İzmir'in 'bir yatırım cenneti' olacağı görüşünde. Turan bölgesi ve İnciraltı'nın çok büyük yatırımları çekeceğine, Yarımada'nın kültürü, tarihi ve bütün değerleri ile dünyaya açılacağına inanıyoruz.Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı eski dokusuna kavuşturarak, gecekondu alanları arasında sıkışıp kalmış en önemli kültür miraslarından Agora-Kadifekale-Antik Roma Tiyatrosu ve çevresini koruyarak, geliştirilmesini ve yaşatılmasını sağlayarak, Doğal Yaşam Parkı gibi yeni cazibe merkezleri yaratarak turizmi destekliyoruz".
 

'Gelin birlikte başaralım'

Yerelde kalkınmanın sadece yerel yönetimin çabalarıyla mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen Aziz Kocaoğlu, "Bunun için tüm kentlinin hissedeceği bir heyecan lazım, dayanışma lazım, birlik ve beraberlik lazım. Bütün bunların İzmir'de yeterince olduğunu da biliyoruz. İzmir'in ticari gelenekleri içinde önemli bir özellik olarak öne çıkan çok ortaklılık, bu tezimizi açıkça destekliyor. Öyleyse gelin birlikte başaralım. Krizin yaralarını birlikte saralım. Kentimizin yarınlarına birlikte yön verelim. İstihdam ve talep artıracak yeni formüller üretelim. İzmir için el ele vererek, hedefe ulaşma yolunda nokta atışları yapalım" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler