"Demokrasi Türkiye'nin vazgeçilmez rejim şekli"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir ziyaretinde demokrasinin Türkiye'nin köklü ve vazgeçilmez rejim şekli olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 06.07.2009 - 14:24
Abone Ol google-news

Bir dizi ziyaret için İzmir'e gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, partisinin Ömür Kabak başkanlığındaki yeni İzmir il yönetim kurulunu ziyaret etti.

Ömür Kabak ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Bakan Gönül, yeni yönetimin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Türkiye'nin çağa ve milletin karakterine en uygun rejim olan demokrasiyi seçtiğini belirten Bakan Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye demokratik bir idareye kavuştuğunda, dünya üzerindeki birçok ülke istiklalini kazanmış değildi. Artık demokrasi, Türkiye'de köklü, vazgeçilmez bir rejim şeklidir. Demokrasinin en vazgeçilmez unsurları, siyasi partilerdir. Yani çoğulcu bir yönetim olmadan, demokrasinin varlığından söz edilemez. AK Parti de yönetime talip ve yönetimde olan siyasi partidir. En önemli tarafı, halkın teveccühüne sahip, iki genel seçimi ve iki yerel seçimi bihakkın kazanmış bir parti olmasıdır.''

AKP'nin son olarak yapılan yerel seçimde de halktan yeni bir teyit aldığını kaydeden Bakan Gönül, ''Zaten böyle olmasaydı şimdi emin olun, seçim laflarından geçilmezdi'' dedi.


"Demokrasi, mahallinde başlar"

İl teşkilatı yönetiminin fevkalade önemli olduğunu kaydeden Gönül, ''Demokrasi, mahallinde başlar. Mahallinde hareket etmeyen, 'merkezde demokrasiyi uyguluyoruz' diyen yönetim tarzı demokrasiyle bağdaşmaz. İşte halkın teşkilatı da iller, ilçeler, siyasi partiler kanunumuzun öngördüğü teşkilatlardır'' diye konuştu.

İzmir'in AKP için, Türkiye için, hatta dünya konjonktüründe önemli olduğunu ifade eden Gönül, şunları söyledi:
''Bu sebeple İzmir'deki teşkilatımız da İzmir olduğu için çok önemlidir. Bu kadar önemli bir görevi ve temsili taşıyan arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum. Onların taşıdığı sorumluluğun, hizmet sorumluluğu olarak düşünüyor, bu hizmete ortak olmanın gayreti içinde olacağımı ifade ediyorum.''

Bir basın mensubunun Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugün yapılan açıklamayı hatırlatması üzerine Bakan Gönül, ''Konu adliyeye intikal etmiştir. Adliyenin değerlendirmesi önemlidir. Bu bakımdan bir şey söylemek mümkün değildir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler