"Yasal düzenlemenin Anayasa'ya aykırı bir yanı yok"

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanabilmesinin önünü açan yasal düzenlemeye ilişkin, ''Bizim düzenlememiz, Anayasa'ya uygun bir düzenlemedir. Anayasa'ya aykırı bir yanı yok'' dedi.

Yayınlanma: 06.07.2009 - 14:40
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı için AKP Genel Merkezi'ne gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bozdağ, TBMM'de kabul edilen ve askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmalarına ilişkin yasal düzenleme konusundaki, ''Eğer yasa, Çankaya Köşkü'nde veto edilirse, AK Parti'nin tavrı ne olacak?'' sorusuna, ''Sayın Cumhurbaşkanı'nın yasalarla ilgili değerlendirmesi takdiri onda olan bir konu. Bizim düzenlememiz Anayasa'ya uygun bir düzenlemedir. Anayasa'ya aykırı bir yanı yok. Sayın Cumhurbaşkanı'nın takdir hakkı konusunda bir değerlendirme yapmamız doğru olmaz'' yanıtını verdi.

''Genelkurmay Başkanlığı yasa hakkında Çankaya Köşkü'ne görüş bildirdi. Yasanın Anayasa'ya aykırılığı öne sürülüyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine Bozdağ, ''Biz kanaatlerimizi açıkladık. Düzenleme anayasaya uygundur'' dedi.

Bekir Bozdağ, ''Bu düzenleme siyasetin kışlaya girmesine yol açar mı?'' sorusuna da ''Aksine'' karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler