Tahran hava kirliliğiyle karşı karşıya

İran'ın başkenti Tahran'da etkili olan hava kirliliği yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tahran'da idari kurumlar ile eğitim kurumları 24 saat, sanayi kuruluşları ise 48 saat süreyle tatil edildi.

Yayınlanma: 06.07.2009 - 15:13
Abone Ol google-news

İran'ın başkenti Tahran'da tehlike sınırını aşan hava kirliliği, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.
Ülkenin batısındaki kum fırtınasının da etkisiyle kentteki mevcut hava kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaşması üzerine, idari kurumlar ile eğitim kurumları 24 saat, sanayi kuruluşları 48 saat süreyle tatil edildi.

İhtiyaç duyulması halinde bu sürelerin 72 saate kadar uzatılabileceği açıklanırken, solunum yolu ve kalp hastaları ile yaşlı ve çocukların açık alanlara çıkmaları halinde ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunuldu.

Kentteki spor faaliyetleri de ertelenirken, özel araçların trafiğe çıkmasının belli şartlara göre belirleneceği kaydedildi.

Halkın sağlığını ciddi oranda etkileyen aşırı derecedeki hava kirliliğinin yarına kadar etkisini sürdürmesinin beklendiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, dünyanın en kirli şehirlerinden biri olan Tahran'da yılın sadece 21 gününün temiz olduğunu açıklamıştı.

Hava kirliliğinin en az yüzde 87'sinin araçların egzozundan çıkan gazlardan oluştuğu kentte, hemen her gün çok sayıda kişinin hava kirliliğinden kaynaklanan rahatsızlıklarla hastanelere müracaat ettiği belirtiliyor.

Bu arada İran'ın diğer bazı şehirlerinde de kum fırtınasının neden olduğu hava kirliliği nedeniyle birçok yurtiçi uçak seferinin iptal edildiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon