DSP'den 'Kriz masası' önerisi

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi milletvekili dokunulmazlığının çoktan seçmeli olmasını isterken, "Bir kanun çıkaralım, milletvekili seçildiğinde, kayıt yaptırırken doldurduğu forma, 'milletvekilliği dokunulmazlığını-kürsü dokunulmazlığı dışında-istiyorum' veya istemiyorum' diye yazsın" dedi.

Yayınlanma: 06.07.2009 - 15:46
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Hükümet ve Türk-İş arasında kamuda çalışan işçilere yönelik ücret anlaşmazlığını çözmek için "kriz masası" kurulmasını önerdi.

DSP Genel Sekreteri Erçelebi, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işçilere "Ne haliniz varsa görün, grev yapacaksanız yapın" dediğini belirterek, "Siyaset adamları, söyleyecekleri sözlere dikkat ettikleri gibi, söylememeleri gereken şeylere de dikkat etmelidirler. Sayın Başbakan işçi örgütlerini karşısına alarak, toplumu daha fazla gererek bir yere varamaz" dedi.

Türk-İş'in eylemini desteklediklerini bildiren Erçelebi, Hükümetle işçi sendikalarının karşılıklı restleştiklerini ve Hükümetin uzlaşmaz tavrı nedeniyle kamuda grev noktasına gelindiğini iddia etti.
 

Kriz masası önerisi

Hasan Erçelebi Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı yapmış kişilerden oluşan bir "Kriz Masası" kurulabileceğini belirterek, burada krizi çözmeye yönelik tedbirler alınabileceğini söyledi. Başbakan'ın işçilere rest çekmesini eleştiren Erçelebi "Gönül isterdi ki Sayın Başbakan, uzlaşmacı bir tavır izlesin, işçilere rest çekmesin. Başbakan rest çekecekse ithalatçılara, döviz kurunu baskılayanlara, haksız kazanç elde edenlere çeksin. Asgari ücretlilere 19 lira, Bağ-Kur emeklilerine 5 lira, memura da 50 lira zam yapan Başbakan, şimdi kalkıp işçilere rest çekiyor. Gücü bunlara mı yetiyor? Başbakan ekonomik gündeme dönmeli, işçi örgütleriyle çatışmaktan onlarla ağız dalaşı yapmaktan vazgeçmeli ve bir an önce ekonomiyi güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapmalıdır" görüşünü dile getirdi.


Koşullar erken seçime zorlar

"AKP erken seçim kararı alır mı?" sorusu üzerine Erçelebi, "AKP sona doğru yaklaştı. Toplumun hemen hemen her kesimiyle çatışma içine girdi. Sayın Başbakan ve AKP böyle bir karar almaz ancak koşullar onları zorlar" yanıtını verdi.

Son günlerdeki dokunulmazlık tartışmaları konusunda DSP'nin görüşlerini de açıklayan Erçelebi, "Dokunulmazlıklar isteğe bağlı olsun. Bir kanun çıkaralım, milletvekili seçildiğinde, kayıt yaptırırken doldurduğu forma, 'milletvekilliği dokunulmazlığını- kürsü dokunulmazlığı dışında- istiyorum' veya 'istemiyorum' diye yazsın" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler