Evren: Toplu görüşmeler kandırmaca

KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplu görüşme için kurulan masanın kamu çalışanlarının sorunlarını çözmekten uzak olduğunu savundu. Evren, "Demokratik hiçbir ülkede sendika ödentisini devlet ödemez, sendika pirimi diye bir şey yoktur. Durum hem demokrasi açısından hem kamu çalışanları açısından vahimdir" dedi.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 12:49
Abone Ol google-news

KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümetle memur konfederasyonları arasında yapılan toplu görüşmelerin sonuçlarının belli olduğunu savundu. Toplu görüşme için kurulan masanın kamu çalışanlarının sorunlarını çözmekten uzak olduğunu savunan Evren, “Bu aynı zamanda bir demokrasi ayıbıdır” dedi. Yapılan görüşmelerin, açıklanan rakamların baştan beri kandırmaca olduğunu savunan Evren, sendikaların ciddiye alınmadığını kaydetti. Evren sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada sorunun çözülmesi için yapılması gereken bir tek şey vardır, o da öncelikle grev ve toplu sözleşme masasının kurulmasıdır. İkinci olarak yapılması gereken gerçekten çalışanların sorunlarını çözecekseniz 2009 yılı bütçesi çerisindeki hacze ayrılan 6 milyar YTL’yi faize ayırmayıp kamu çalışanlarına ayırdığınızda yaşam standartları iki kat artar. Dolayısıyla bu bir siyasi tercih meselesidir. Eğer siyasi iktidar siyasi tercihini kamu çalışanlarından yana yaparsa, zaten sorunun çözümü çok açık ve net ortadadır. Siyasi iktidar emekçilerden yana çözüm üretmiyorsa, faiz bütçesi hazırlıyorsa, faize ayrılan bütçeyi ek bütçe olarak ifade ediyorsa, bu emekçilerden yan çözümü üretmeyecektir demektir" Şu anda kurulan toplu görüşme masasının kamu çalışanlarının sorunlarını çözmekten uzak olduğunu belirten Evren, “Bu aynı zamanda bir demokrasi ayıbıdır. Demokratik hiçbir ülkede sendika ödentisini devlet ödemez, sendika pirimi diye bir şey yoktur. Bunlar kamuoyunu aldatan, kamu çalışanlarının sorunlarını çözmekten uzak, polemikler yaratmaya dönük tartışmalardır. Şu an ortadaki durum hem demokrasi açısından hem kamu çalışanları açısından vahimdir” diye konuştu.

Sami Evren, Hükümetin, memurlara 2009 yılı için yüzde 3.5+4 zam önerisine tepki göstererek, “Günde 2 simit parası bile olmayan bu zamlar, AKP hükümetinin kamu emekçileriyle adeta alay ettiğini göstermektedir. 15 gündür toplu görüşme masasında 2 milyonu aşkın kamu emekçisinin oyalayan AKP hükümetini asla affetmeyeceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon