ÖSS sonuçları gelecek hafta açıklanacak

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarının gelecek hafta içinde açıklanacağı bildirildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan yaptığı açıklamada, adayların puanlarını hesaplama işlemlerinin sürdüğünü ifade etti.

Yayınlanma: 07.07.2009 - 07:34
Abone Ol google-news

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarının gelecek hafta içinde açıklanacağını bildirdi.

Yarımağan, yaptığı açıklamada, adayların puanlarını hesaplama işlemlerinin sürdüğünü ifade etti. Çalışmaların tamamlanması halinde sınav sonuçlarının erken açıklanabileceğini söyleyen Yarımağan, ''Ancak sınav sonuçlarının açıklanması cumartesi gününden önce mümkün değil. Şu anda bir tarih veremiyorum. Önümüzdeki hafta kesin açıklanır'' dedi.

ÖSS sonuçlarıyla birlikte, 21 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları da açıklanacak. Sonuçlar ÖSYM'nin http://osym.gov.tr internet sitesinden duyurulacak.

 

722 bin aday açıkta kalacak

Bu arada, 2009-2010 akademik yılında devlet üniversitelerinin ön lisans ve lisans kontenjanları toplam 534 bin, vakıf üniversitelerinin kontenjanları da 84 bin olarak açıklanmıştı.

2009-ÖSS'ye 1 milyon 349 bin 782 aday katılmıştı. Bu adayların 32 bin 45'i YDS'ye de girmişti.

ÖSS'ye başvuran aday sayısı ve kontenjanlar göz önüne alındığında, adayların yaklaşık 628 bini devlet ve vakıf üniversitelerinin ön lisans ve lisans programlarına yerleşmeye hak kazanırken, 722 bin civarında aday açıkta kalacak.

Açıkta kalmak istemeyen adaylar, Açıköğretim Fakültesi programlarını tercih edebiliyor.

Açıköğretim programlarında, belli bazı programlar dışında kontenjan sınırlaması bulunmuyor. Açıköğretim programlarına yerleşebilmek için genellikle 145 baraj puanını aşmak yeterli kabul ediliyor.

 

ÖSS sonuçları cepten öğrenilecek

Avea'nın, ÖSYM işbirliği ile hayata geçirdiği ''Mobilöğren ÖSS Mobil Bilgi Servisi'' ile ÖSS sonuçlarını ÖSYM tarafından açıklandığı anda abonelerine kısa mesaj ile ulaştırdığı bildirildi.

Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, ÖSS sonuçlarını açıklandığı anda öğrenmek isteyen Avea abonelerinin, ''OSS boşluk 11 haneli TC Kimlik numaralarını'' yazıp 3366'ya kısa mesajla göndererek servise kayıt yaptırmalarının yeterli olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler