Bodrum Belediyesi'ne ödül

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Türkçenin korunması ve iş yeri tabelalarında Türkçe isim kullanılması konusunda meclis kararı alan Bodrum Belediyesini ödüllendirdi. Akalın, onur belgesi ve plaket verdiği Belediye Başkanı Mazlum Ağan'a, yazı takımı ve TDK yayınları hediye etti.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 13:25
Abone Ol google-news

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Akalın, Kıyı Ege Belediyeler Birliğinde düzenlenen törende, iş yeri adlarına bakıldığında ''Acaba burası Türkiye mi?'' diye düşünülen bir dönemde olunduğunu söyledi. Haluk Akalın, iş yerleri ve ürünlere yabancı adların verilmesinin, ürünlerin kullanım kılavuzlarında Türkçe bölümün olmamasının yasal boşluktan kaynaklandığını belirtti.

TDK olarak iş yerlerinde Türkçe ad kullanılması, mahalle, meydan, cadde ve sokaklara Türkçe ad verilmesi konusunda karar alan belediyeleri ödüllendirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Akalın, bugüne kadar 100'ü aşkın belediyeye ödül verdiklerini bildirdi.
Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan da son yıllarda Borum'da iş yeri isimlerine bakınca Türkçenin unutulmak üzere olduğunu gördüklerini, bunun üzerine Belediye Meclisi'nin böyle bir karar aldığını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler