İlhan Berk yaşamını yitirdi

Ünlü şair İlhan Berk, bir süredir prostat kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Berk, cumartesi günü düzenlenecek olan törenin ardından Bodrum'da toprağa verilecek.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 13:26
Abone Ol google-news

Şair İlhan Berk, bir süredir tedavi gördüğü Bodrum’da yaşamını yitirdi. Berk, Cumartesi günü düzenlenecek törenin ardından Bodrum’da  Adliye Camisi’nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Türbe Mezarlığı’nda toprağa verilecek. toprağa verilecek.

Manisa’da 1916 yılında doğan Berk, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümü’nden mezun oldu. Zonguldak, Samsur, Kırşehir’de Fransızca öğretmenliği yapan Berk, bir süre de çevirmenlik yaptı.

Arthur Rimbaud, Ezra Paund, Rene Char, Stephane Mallerme’nin şiirlerini Türkçeye çeviren Berk, Kül adlı şiir kitabıla 1979’da Türk Dil Kurumu, İstanbul Kitabı ile 1980’de Behçet Necatigil şiir ödüllerini kazandı. Deniz Eskisi adlı kitabıyla Yedi Tepe Şiir Armağanı’nı alan Berk, 1988 yılında da Güzel Irmak adlı eseriyle de Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler