"İlk maçta Fenerbahçe'yi isterdik"

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, yeni sezonun ilk maçında Galatasaray'la oynamalarının kendileri için fark etmeyeceğini belirterek ''Ama doğrusunu isterseniz, ilk maçta Fenerbahçe ile oynamak isterdik'' dedi.

Yayınlanma: 07.07.2009 - 11:55
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de bugün çekilen fikstürü değerlendiren İbrahim Kızıl, kendileri için fikstürde hangi takımla önce, hangi takımla sonra oynanmasının önemli olmadığını ifade ederek, ''Öncelikle 2009-2010 sezonu tüm takımlara hayırlı olsun. Tüm takımlara başarılar diliyorum. İnşallah, sezon fair-play çerçevesinde, kazasız belasız geçer. Fikstür çekimine göre, ilk hafta Galatasaray ile karşılaşacağız. Bizim için ilk hafta Galatasaray'ın çıkması önemli değil. Biz kendi oyunumuza bakacağız'' diye konuştu.

Galatasaray'ın iyi transferler yaptığını, kaliteli bir teknik direktörü de işbaşına getirdiklerini anlatan Kızıl, şöyle devam etti:

''Galatasaray, aynı zamanda iyi bir hoca da aldı. Ama Gaziantepspor olarak biz de iyi bir hoca aldık ve takımı dağıtmadık, iskeleti bozmadık. Ayrıca, bu kadroya takviyeler yapacağız. Halen görüştüğümüz çok kaliteli bir santrfor ile anlaşmak üzereyiz, eğer anlaşma sağlarsak o futbolcu ve kalecimiz de gelecek. Yani bizim sloganımız 'hedefimiz belli, tam yol ileri'. Bizim için, Galatasaray çıkmış, öbürü çıkmış fark etmez. Ama benim gönlüm Fenerbahçe ile oynamaktan yanaydı. Biz oyunumuza bakacağız. Teknik heyet ve futbolcular hedeflerini biliyor, o doğrultuda yukarı doğru çıkacağımızı düşünüyorum.''

 

"Tabata'yı satmadım"

İbrahim kızıl, ''Tabata'yı sattınız mı'' sorusunu ise ''Tabata şu an Türkiye'deki en iyi orta saha oyuncusu. Hemen bütün takımlar Tabata için bizimle görüştü, hatta dün gece de arayanlar oldu. Ben bugüne kadar Gaziantepspor'un menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaptım ve yaparım. Üzerimizde vebal taşıyoruz'' diye yanıtladı.

Her futbolcunun satılabileceğini, ama şu anda Tabata'yı kimseye satmadığını ifade eden Kızıl, sözlerini şöyle tamamladı:

''Dünden bu yana beni sürekli arıyorlar, 'Tabata'yı satmışsın' diyorlar. Ben alkol filan kullanmam, sarhoş ta değilim. Tabata'yı kimseye satmadım. Evet isteyenler var. Her futbolcuyu satabilirsin, ama yerine iyisini koyabileceksen satarsın. Giden futbolcunun yeri doldurulmalı. Gittikten sonra yeri aranmamalı. Bir rakam filanda yok. Son kez söylüyorum 'satmadım' kardeşim. Bütçemiz gelirimizin üç katı. Yalnızca futbolculara 17-18 milyon TL ödeyeceğiz. Nereden bu para. Madem kaliteli, marka takım dedik, elimizi cebimize attık. Artık bu işin profesörü olduk. Ben bu şehirde tarih yazmak istiyorum. İyi niyetle, gayretle arkadaşlarımızla yola devam ediyoruz. İstediğimiz hedefe varacağımıza inanıyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon