Kıbrıs temsilciliği kararı tanınmayacak

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) KKTC Temsilciliğini Türk-Sen dışındaki bir sendikaya verme kararını tanımayacak. Türk-Sen Genel Başkanı Bıçaklı, Türk-İş üyeliğine alınan Kıbrıs'taki başka bir sendika başkanına Kıbrıs Temsilciliği verme kararının haksızlık ve saygısızlık olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 13:53
Abone Ol google-news

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, ''1954'te Kıbrıslı Türk işçiler tarafından kurulan Türk-Sen'in aynı yıllarda Türk-İş üyesi olduğunu'' ifade ederek, ''(Türk-Sen) 50 yıldan beridir Türk-İş üyeliğini sürdürerek, Türkiye işçi sınıfı ile Kıbrıs Türk işçi sınıfının hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için yıllarca birlikte mücadele vermiştir'' dedi.
Bıçaklı, Türk-İş'in Aralık 2007'deki Olağan Genel Kurulu'ndan sonra yeni seçilen Türk-İş yönetiminin, Genel Kurul'daki ''Seçim oyunlarına destek vermeyen Türk-Sen'e karşı hasmane tutum sergilemeye başladığını'' ileri sürdü.

Arslan Bıçaklı, ''Kıbrıs'ta 50 yıldan beri üyesi olan Türk-Sen dururken ve Türk-Sen yetkilileriyle hiçbir temas kurulmadan, Türk-İş Tüzüğü'nün 3/d maddesine aykırı olarak, Türk-İş üyeliğine alınan Kıbrıs'taki başka bir sendika başkanına Kıbrıs Temsilciliği verme kararının Türk-Sen ve üyelerine karşı haksızlık ve saygısızlık olduğunu'' belirtti.

Türk-Sen'in, Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve Dünya İşçi Sendikaları Konfederasyonuna üye olduğunu vurgulayan Bıçaklı, ''Türk-Sen'e karşı yapılan bu onur kırıcı davranışı Türk-Sen ailesi olarak bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Böyle bir zihniyette olan Türk-İş yönetiminin, ne Türkiye işçi sınıfına, ne de Kıbrıs Türk işçi sınıfına faydası olacağına veya katkı koyacağına inancımız kalmamıştır'' dedi.
''Bu nedenle, onur kırıcı kararı alan Türk-İş yönetimini şiddetle kınadığını, alınan kararı ve atanan temsilciyi kabul etmeyerek tanımayacaklarını'' belirten Bıçaklı, bunun dışında, ilk yapılacak olan Yönetim Kurulunda Türk-Sen'in Türk-İş'e üyeliğinin devamı konusunun gözden geçirileceğini de açıkladı.

Türk-İş'in KKTC'de oluşturduğu KKTC Türk-İş Temsilciliği, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun da katılacağı törenle yarın açılacak. KKTC Kamu İşçileri Sendikasından (Kamu-İş) yapılan yazılı açıklamada, KKTC Türk-İş Başkanlığına Kamu-İş Başkanı Ahmet Çaluda'nın getirildiği duyuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler